Gastro fest Foča 2013

Opština Foča - Nataša Miletić - 27. jula 2013. 058.ba

Gastro fest Foča 2013

FOČA – U okviru Fudbal frendsa u Konobi „Zlatna dunja“ u Foči je organizovan, pored mnogobrojnih pratećih sadržaja, i Gastro fest.

Na ovogodišnjem festu predstavilo se 17 izlagača, među kojima su bili fočanski restorani, udruženja građana i sportska udruženja, te seoska domaćinstva koja djeluju na prostoru Nacionalnog parka „Sutjeska“. Svi su se oni predstavili sa svojim domaćim proizvodima i proizvodima koje nude svojim gostima. Terasa Zlatne dunje bila je prošarana mnogobrojnim domaćim specijalitetima od cicvare, pogača, krofni, voća, sireva i ostalih poslastica.

Gastro fest je prilika da se fočanski ugostitelji i udruženja predstave na najbolji način svojim gostima i sugrađanima, što su upravo i uspjeli na ovom slatkom festivalu.

Gastro fest Foča 2013 - torta

Direktor Turističke organizacije Opštine Foča Ljeposava Đajić izrazila je zadovoljstvo zbog velikog broja izlagača, a posebno prisustvom seoskih domaćinstava, koja su tek osnovana, i koja se već uspješno bave turističkim poslom.

– „Svi oni i svaka manifestacija predstavlja Foču u najljepšem svijetlu i obogaćuje njenu turističku ponudu“ – istakla je Đajićeva.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potvrdio je da je ovo samo jedan vid unaprijeđenja turističke ponude opštine Foča, te istakao kako je Gastro fest organizovan u okviru Fudbal frendsa i kako je to način da domaći ugostitelji i proizvođači pokažu šta to oni nude i gostima iz Evrope.

– „To je svakako jedan uspijeh za sve proizvođače jer će povratna poruka, nadamo se biti, dolazak turista iz Velsa i Holandije, koji ove godine učestvuju na Fudbal frendsu“ – istakao je Mašić.

Gastro fest je tradicionalna manifestacija, koja se u Foči održava po šesti put.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,