Na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu za drugi rok slobodno 1.725 mjesta

15.07.2013.

Drugi upisni rok na fakultete

INFO – Na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu uslove za upis u prvom roku ispunila su 1.920 kandidata, dok je za drugi upisni rok ostalo slobodno 1.725 mjesta.

Za upis studenata u narednu akademsku godinu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu odobreno je 3.645 mjesta.

Prorektor za nastavu Radoslav Grujić rekao je Srni da je na nivou Univerziteta u drugom roku ostalo 378 slobodnih mjesta za studente koji će se finansirati iz budžeta, 963 za samofinansirajuće i 384 za vanredne studente.

On je naveo da su na Akademiji likovnih umjetnosti upražnjena još četiri mjesta za studente koji se sami finansiraju, dok je na Elektrotehničkom fakultetu slobodno 52 mjesta, osam za finansiranje iz budžeta i 44 samofinansirajućih.

Ekonomski fakultet na Palama može primiti još 158 studenta, među kojima 100 samofinansirajućih i četiri vanredna, dok na Ekonomskom fakultetu u Brčkom ima 85 slobodnih mjesta.

Na Medicinskom fakultetu slobodna su 24 mjesta i to na studijskom programu stomatologije osam, a na studijskom programu zdravstvene njege 16.

Muzičku akademiju može upisati još 15 samofinansirajućih kandidata, Pedagoški fakultet 125, a Poljoprivredni 133 kandidata i to 26 iz budžeta, 88 samofinansirajućih i 19 vanrednih.

Ggrujić je rekao da na Pravnom fakultetu ima još 144 slobodna mjesta, na Tehnološkom 143, od čega su 46 na studijskom programu tehnologija, a ostala na programima biologije i hemije, koji će preći na Prirodno- matematički fakultet koji je u fazi formiranja.

Na Fakultetu za fizičko vaspitanje slobodno je 128 mjesta, na Fakultetu za proizvodnju i menadžment 31, dok je na svim studijskim grupama Filozofskog fakulteta slobodno još 302 mjesta.

“Slobodnih mjesta nema na studiju istorije i psihologije, dok na ostalim studijskim grupama ima mjesta i za studente na budžetu i za samofinansirajuće”, naglasio je Grujić.

On je dodao da na Fakultetu poslovne ekonomije ima 76 slobodnih mjesta za samofinansirajuće i vanredne studente, a da Saobraćajni fakultet može upisati još 113 studenata koji će se sami finansirati, odnosno vanredno studirati.

Prijave za drugi upisni rok trajaće od 26. do 30. avgusta, polaganje prijemnog predviđeno je za 2. septembar, a rezultati će biti objavljeni do 4. septembra u 14.00 časova.

Upis kandidata primljenih u drugom upisnom roku biće obavljen 5. i 6. septembra.

U okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu djeluje 17 visokoškolskih ustavnova.

SRNA