Počeo izbor predsjednika Savjeta mjesnih zajednica

10.07.2013.

Opština Foča

FOČA – Opštinska izborna komisija počela je proces izbora predsjednika Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Foča. Odžane su konstitutivne sjednice Savjeta u mjesnim zajednicama Centar, Gornje Polje, Donje Polje, Obilićevo i Lazarevo. Svi predsjednici Savjeta izabrani su uglavnom jednoglasno. Za predsjednika MZ Centar izabran je Davidović Jovo (Srpska demokratska stranka SDS), za predsjednika MZ Gornje Polje Pavlović Svjetlana (SDS), MZ Donje Polje Perišić Zoran (SDS), MZ Obilićevo Kovač Milan (SDS) i za predsjednika MZ Lazarevo izabran je Vrećo Zoran (SDS).

Izbori su protekli bez problema i u demokratskoj atmosferi, i ovo je prvi korak za budući rad mjesnih zajednica i rješavanje njihovih problema, koji svakako nisu mali, istakli su članovi opštinske izborne komisije, koji su sproveli izbore.

U toku konstitutivnih sjednica, članovi Savjeta mjesnih zajednica iznjeli su goruće probleme naselja u kojima žive, i po njihovim riječima, najviše je problema iz oblasti putne infrastrukture, neadaptirane gradske saobraćajnice sa velikim brojem udarnih rupa, zatim snabdijevanje gradskom pijaćom vodom, problem oborinskih voda i klizišta, te problem neadekvatne javne rasvjete.

Novoizabrani predsjednici Savjeta mjesnih zajednica moraju prije svega izvrišiti primopredaju pečata i dokumentacije sa dosadašnjim predsjedncima.

Nakon konstituisanja Savjeta u svim mjesnim zajednicama na području opštine načelnik opštine Foča Radisav Mašić će održati sastanak sa predsjednicima i uputiti ih kako će u budućnosti sarađivati sa lokalnom zajednicom i koje su im mogućnosti i obaveze.

Opštinska izborna komisija planira do polovine mjeseca jula sprovesti izbore u svim mjesnim zajednicama na području opštine Foča.