Novo rukovodstvo Crvenog krsta u Rogatici

07.08.2013.

Skupština Crvenog krsta u Rogatici

​ROGATICA – Nakon uspješno provedenih izbra u osnovnim i mjesnim organizacijama, Osnovnoj školi i Srednjoškolskom centru „27. januar“ i izbora delegata u skupštinu Opštinske organizacije Crvenog krsta, u Rogatici održana je konstituirajuća sjednica ove skupštine.

​Za novog predsjednika Skupštine izabran je Dragiša Jovičić. Potpredsjednici su Željka Ikonić i Sanja Ćuzulan. U Skupštinu Crvenog krsta grada Istočno Sarajevo izabrani su Aleksandra Kovačvić i Srđan Rajak, a u Skupštinu Republičke organizacije doktor Dragana Pavlović.

Aleksandra Kovačević

Aleksandra Kovačević

​Izabran je i novi Opštinski i Nadzorni odbor sa pet, odnosno tri člana. Za novog sekretara Opštinskog odbora, na profesionalnoj osnovi, imenovana je Aleksandra Kovačević, diplomirani inženjer organizacionih nauka, koja je zamijenila Dragišu Jovičića koji je nakon 17 godina rada u Crvenom krstu otišao u penziju.

​Dobrim dijelom i njegovom zaslugom, rečeno je na Skupštini, Opštinska organoizacija Crvenog krsta u Rogatici, i pored dosta materijalnih problema i rapidnog smanjenja interesa za volonterski rad, jedna je od najboljih u Republici Srpskoj.