Prvi memorijalni turnir u basketu “Ilija Đurović – Ike”

27.08.2013.

Basket

FOČA – Prvi memorijalni turnir u basketu u znak sjećanja na pokojnog nastavnika Iliju Đurovića – Iketa biće održan od 30. avgusta do 1. septembra.

Turnir će organizovati Omladinski pokret Foča i Košarkaški klub “Sutjeska”. Ekipe će biti sastavljene od 3 igrača, a uplata po ekipi iznosiće 40 KM.

Ekipe je moguće prijaviti do 30. avgusta na broj: 066 758 046.

– Ovo je još jedan način na koji mi mladi vraćamo sjećanje na ljude koji su omladinu usmjeravali na sport i sklanjali ih sa ulice u za sve nas teško vrijeme. Pored turnira u basketu koji planiramo tradicionalno da organizujemo podsjećamo da smo ove godine u julu mjesecu imali turnir u odbojci na pijesku u znak sjećanja na Iketa. Mnogi smatraju da se u Foči sportske igre trebaju nazvati po Iliji Đuroviću jer je bio svestran sportista, podjednako dobar u košarci, odbojci, fudbalu i atletici a bio je i izuzetan plivač. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke da se prijave za turnir koji ćemo organizovati na gradskom stadionu a utakmice će se igrati pod reflektorima. Važno je učestvovati – izjavio je predsjednik Omladinskog pokreta Foča, Mladen Mandić.