Održivi turizam u nacionalnim parkovima

SRNA - 02. septembra 2013. 058.ba

Nacionalni park Sutjeska

FOČA – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je danas da će krajem septembra biti organizovan skup na kojem će brojni ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u BiH biti upoznati sa mogućnostima investiranja u Nacionalni park „Sutjeska“.

„U proteklom periodu proveli smo nekoliko važnih aktivnosti sa našim međunarodnim partnerima na opremanju i osposobljavanju zaposlenih u nacionalnim parkovima `Sutjeska` i `Kozara` i zaštićenim područjima Lom i Janj“, rekla je Golićeva na Tjentištu gdje je danas otvorena dvodnevna radionica „Koncepti upravljanja nacionalnim parkovima i razvoj održivog turizma“.

Golićeva je dodala da će ovo biti i uvod za održavanje konferencije na proljeće koja će, različitim sadržajima, učesnicima i eventualnim investitorima predstaviti potencijale Nacionalnog parka „Sutjeska“ i upoznati ih o mogućnostima ulaganja.

Ona je navela da je cilj današnjeg skupa na Tjentištu da okupi i poveže predstavnike zaštićenih područja iz BiH i okruženja, kao i predstavnike institucija koje se bave zaštitom životne sredine ili su povezani sa ovom oblašću.

Radionica se održava u okviru projekta „Šumska i zaštićena područja“, odnosno kampanje „Čuvajmo prirodu i ona će čuvati nas“ koju provodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju sa konzorcijumom „Futura“ iz Beograda, Tehničko-ekološkim zavodom Banjaluka i Međunarodnim centrom za ekoremedijacije Maribor.

Ovaj dvodnevni skup okupio je učesnike iz Republike Srpske, Federacije BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,