ŠG „Sjemeć“ domaćin rukometašicama „Crvene zvezde“

Sreten Mitrović - 07. septembra 2013. 058.ba

Crvena Zvezda na Ustiprači

PRILIKA ZA AFIRMACIJU TALENATA

NOVO GORAŽDE – ŠG „Sjemeć“ prošlog petka, 6. septembra, na Ustiprači, u opštini Novo Goražde, bilo je domaćin prvom timu Ženskog rukometnog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, koji je predvođen šefom stručnog štaba i direktorom doktorom Slavenkom Žerajićem boravio u ovim krajevima radi učešća na Međunarodnom turniru u federalnom Goraždu.

Da im u Republici Srpskoj ovoga puta bude domaćin „Sjemeć“ više je razloga. Direktor ovog kolektiva Milorad Jagodić reče da je osnovni u tome što je „Zvezda“ poznata po tome da je čest gost u Republici Srpskoj. Već godinama obavlja pripreme na Jahorini, a u njenim selekcijama tradicionalno ima ne mali broj igračica iz Republike Srpske koje se kale u ovom velikom klubu koji je stalni član Super lige Srbije.

Crvena Zvezda na Ustiprači

Trenutno u „Zvezdi“, u prvom timu, su tri Srpkinje iz Republike Srpske. To su Zorana Miličević iz Doboja, Ivana Sikimić iz Trebinja i odnedavno Divna Janković, jedna od najboljih igračica Ženskog rukometnog kluba „Rogatica“.

– Mi smo, reče Slavenko Žerajić, koji je, uzgred rečeno, rodom iz Nevesinja, već šest-sedam godina na turniru u Goraždu. Pošto budemo pobjednici, onda smo u obavezi da dođemo i naredne godine i tako u krug. I ove godine došli smo uz obavezu da svratimo i u neku rukometnu sredinu ili kod onih koji vole ženski rukomet u Republici Srepskoj. Danas smo gosti ŠG „Sjemeć“ i hvala im na prijemu. Mi znamo da cijenimo ovakve gestove i zato su vrata našeg kluba otvorena za dalju saradnju. Uz ostalo, nudimo afirmaciju svim talentovanim djevojkama kao što je Divna Janković koja je za kratko vrijeme izborila mjesto u prvom timu „Zvezde“. Koliki je to uspjeh najbolje se vidi po tome da mi u omladinskim selekcijama imamo preko 120 članica koje se bore za mjesto u prvom timu.

Crvena Zvezda na Ustiprači

Divna Janković koja se sa porodicom srela nakon nešto više od mjesec dana reče da je u „Zvezdi“ dobro primljena. Radi se više i stručnije nego u njenom matičnom klubu „Rogatica“. Zasad se sve izdržava, a kad počne nastava u školi biće malo teže. Ipak, ona se nada uspjehu na oba polja. Ova vrijedna djevojka u Beogradu nastavlja školovanje u četvrtom razredu gimnazije.

Ove godine „Zvezda“ u Goraždu, tokom ovog vikenda igra sa domaćim i djevojkama iz Zavidovića i Distrikta Brčko. Žerajić i njegove djevojke nadaju se još jednom uspješnom nastupu. To znači dolazak i iduće godine i susret sa prijateljima u i oko ŽRK „Rogatica“, ali u Rogatici, i prema dogovoru odigravanje jedne prijateljske utakmice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,