Održan 8. memorijalni karate Kup „Vidoje Andrić“ [FOTO]

13. oktobra 2013. 058.ba

Karate-Vidoje Andrić 2013

REVIJA KARATEA ZA PAMĆENjE

VIŠEGRAD – Uz učešće 560 takmičara iz 25 klubova, iz Srbije i Republike Srpske, danas je u Gradskoj dvorani u Višegradu održan 8. memorijalni karate Kup „Vidoje Andrić“.

Organizator ove revije karatea, uz tehničku podršku Karate kluba „Drina“ Višegrad, bio je Karate Savez Republike Srpske, a poktovitelj opština Višegrad.

Otvarajući ovaj memorijal načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je podsjetio da je ovo još jedna, u nizu značajnih sportskih manifestacija, koja po masovnosti i kvalitetu učesnika prevazilazi lokalne okvire.

– Uz ovaj memorijal, proteklih dana smo imali slične memorijalne turnire u košarci i fudbalu, prisjećajući djela i ličnosti naših istaknutih sportista. Ova sportska manifestacija pamtiće se i po susretima najboljih karatisrta Srbije i Republike Srpske, u čijim redovima su i troje višegradskih karatista, koji su na svjetskim prvenstvima osvajali najsjajnija odlička, naglasio je Mišković.

NAJUSPJEŠNIJI KARATISTI HERCEGOVCA IZ BILEĆE

Nakon takmičenja u katama i borbama titulu najuspješnijeg klub na 8. memorijalnom karate Kupu „Vidoje Andrić“ osvojila je ekipa „Hecegovca“ iz Bileće. Drugoplasirana je bila „Rogatica“, a treće mjesto pripalo je ekipi „Trebinja“.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je Aleksandar Kozjak iz ekipe „Hercegovac“ Bileća, a najuspješnija takmičarka bila je Glorija Gluhović iz “Rogatice“.

Brojna publika, u Gradskoj dvorani u Višegradu, posebno je uživala u izvanrednim borbama koje su prikazali članovi ženskih i muških karate reprezentacija Srbije i Rebulike Srpske.

POBJEDE KARATISTKINjA I KARATISTA SRPSKE

Ženska reprezentacija Srpske, koja je posljednjih godina neprikosnovena na najvećih svjetskim takmičenjima, za koju su nastupile Maja Mirdinja i višegrađanke Danka Gavrilović i Dejana Bogdanović, pobjedile su reprezentativke Srbije sa 3:0.

U muškoj konkurenciji, nakon rezultata 2:2, višegrađanin Nikola Poluga ekstra mečom donio je pobjedu Srpskoj od 3:2.

Trener Karate kluba „Višegrad“ i selektor ženske reprezentacije Srpske, Nenad Lekanić, ocjenio je nastup najboljih karatista Republike Srpske odličnim, podsjetivši da ovakvi susreti značajno popularišu ovaj masovni sport.

Organizatori su najavili da će susreti najboljih karatista Srbije i Srpske, u okviru memorijala „Vidoje Andrić“, postati tradicionalni.

[royalslider id=“89″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , , , , ,