Osmorici Rogatičana nije određen pritvor

SRNA - 18. oktobra 2013. 058.ba

Sud BiH

ROGATICA – Sud BiH odbio je danas prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za osam osumnjičenih za ratni zločin na području Rogatice, ali su im određene mjere zabrane, potvrdila je Srni portparol Suda BiH Aida Delić-Volaš.

Sud BiH odbio je prijedlog da odredi pritvor za Radomira Markovića, Milu Kušića, Dragana Božovića, Sašu Perkovića, Radomira Gluhovića, Peru Radovića, te Iliju i Miloša Vukašinovića, koji su juče uhapšeni u Rogatici, i oni će biti pušteni.

„U okviru mjera zabrane, ovlaštena službena lica iz nadležne policijske stanice dva puta dnevno nasumično će obilaziti osumnjičena lica na adresi boravišta“, rekla je Volaševa.

Sud je odredio i mjeru privremenog oduzimanja svih putnih isprava, zabranu izdavanja novih putnih dokumenata i korištenja ličnih karata za prelazak granice.

„Određena im je i mjera zabrane sastajanja sa određenim licima“, dodala je portparol Suda BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH uhapsili su juče, po nalogu Tužilaštva BiH, na području Rogatice osam lica osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti na području ove opštine.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i terete se da su „u okviru širokog i sistematskog napada, usmjerenog protiv bošnjačkog stanovništva na području opštine Rogatica, kao pripadnici snaga Vojske Republike Srpske, u septembru 1992. godine, vršili progon bošnjačkog civilnog stanovništva iz više sela, uključujući sela Vragolovi, Golubovići i Karačići“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,