Projekti iz Srpske predstavljeni u Moskvi

31.10.2013.

Vilina vlas

VIŠEGRAD – Tri projekta iz Republike Srpske – “Vilina Vlas” Višegrad, “Banja Slatina-LJešljani” Novi Grad i projekat “Pokretanje separacije kaolinisanog granita i pratećih minerala” Srbac – predstavljena su na Investicionoj konferenciji u Moskvi, čiji je cilj da se spoje dobre ideje i projekti sa ozbiljnim investitorima koji će ih prepoznati kao profitabilne i perspektivne.

Cilj privrednika iz Srpske bio je da uspostave direktne kontakte sa ruskom stranom, kako bi istražili mogućnosti uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Ruske Federacije, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Na konferenciji je predstavljeno više od 70 projekata iz Srbije, a nastup privrednika iz Republike Srpske i predstavljanje projekata na ovoj konferenciji rezultat je Protokola o saradnji privrednih komora Srpske i Srbije, koji je potpisan 19. jula ove godine u Banjaluci.

Delegaciju iz Republike Srpske predvodi potpredsjednik Privredne komore Srpske Mihajlo Vidić, a čine je više od 20 privrednika, kao i pomoćnik ministra trgovine Srpske Dušanka Tegeltija, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić.

Pored učešća na Investicionoj konferenciji, delegacija privrednika iz Srpske primljena je i u Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi, gdje su razgovarali o mogućnostima izlaska na tržište Rusije.

Ovu konferenciju organizovali su Privredna komora Srbije i Trgovinsko–industrijska komora Rusije.