Šuka odlučio

19.10.2013.
FK Sutjeska - FK Kozara

Foto arhiva

FOČA – U veoma interesantnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici fudbaleri Sutjeske su zabilježili veoma značajnu pobjedu protiv čvrste ekipe Slobode.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ujednačenoj igri sa po nekoliko prilika oba tima. Ipak bliži su bili vođstvu gosti u 27. minuti, Zdjelar je sa lijeve strane pred golom domaćeg tima pronašao Kladara koji je sam neometan sa šest metara šutirao glavom a njegov šut je odbranio domaći golman Petrović.

U drugom dijelu potpuna incijativa domaćeg tima, dok su se gosti opredijelili za zatvoreniju varijantu pokušavajući da sačuvaju nerješen rezultat. To je ostavilo više prostora fudbalerima Sutjeske koji su propustili dobre prilike u 47. minuti preko Filipovica, zatim Dejana  Drakula u 53. minuti i Vladimira Radovića u 57. minuti.

Gosti iz Novog Grada su nakon jednog brzog kontra napada došli u priliku preko Antonića, ali je na mjestu bio golman Petrović.

Trenutak odluke desio se u 75. minuti. Sekulić je sa desne strane uposlio Šuku koji je ušao u kazneni prostor i sa leđa ga je povlačenjem za dres oborio kapiten gostujućeg tima Jelisavac  a sudija Barjaktarević je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je najbolji akter ovoga meča Neđo Šuka i donio prednost svome timu a i konačnu pobjedu.

Sutjeska – Sloboda (NG)  1:0 (0:0)

Strijelac: Šuka u 75. min (11m).
Gradski stadion.
Gledalaca 300.
Sudija: Mile Barjaktarević (Bijeljina) 6.
Žuti kartoni: R. Drakul, V. Radović, Šuka, R. Radović, O. Pljevaljčić ( Sutjeska), Kladar, Zdijelar, Zgonjanin, Jelisavac, Popović  (Sloboda NG).
Crveni karton: Dejan Drakul u 90. min – drugi žuti.

Sutjeska: Petrović 7.5, R. Drakul 7, Filipović 7.5, Ivanović 7, Mrgud 7, V. Radović 7 (od 89.min Fundup-), Sekulović 7 (od 70.min N. Pljevaljcić-), Šuka 8, R. Radović 7 (od 64.min Mojević-). D. Drakul 7.5, O. Pljevaljčić 7.

Sloboda NG: Drljača 7, Brkić 6.5, Kladar 6.5, Abdulaj 6.5 (od 88.min Kostadinović-), Zdjelar 6.5 (od 77. min Ćulibrk-), Miljević 6.5, Zgonjanin 7, Jelisavac 7, Popović  6.5, Antonić 6.5, Zec 6.5.

Igrač utakmice: Neđo Šuka (Sutjeska) 8.