U prepunoj maloj sali Doma kulture Vesna Dedić Milojević predstavila svoje književno stvaralaštvo

30. oktobra 2013. 058.ba

Vesna Dedić Milojević u Višegradu

POTPUNA LjEPOTA PISANE RIJEČI

VIŠEGRAD – Poznata književnica iz Beograda, popularna voditeljka emisije RTS „Balkanskom ulicom“, Vesna Dedić Milojević, predstavila je u srijedu veče, 30. oktobra, Višegrađanima svoja četiri romana, koja je napisala u posljednje četiri godine.

Voditelj promocije, mladi beogradski televizijski novinar Ivan Golušin podsjetio je na njena prva tri romana „Zauvek u srcu“, „Sunce meni, sunce tebi“ i „Ti si meni sve“, koja su odlično prihvaćena kod čitalaca i doživjela nekoliko izdanja.

– Kroz četvrti roman „Pola duše„, koji je objavljen nedavno, upoznajemo Vesnu kao široku ličnost koja od istorijskih podataka, preko najtananijih ljudskih osećanja predstavlja ljubavnu priču. U ovoj knjizi ona istorijskim činjenicama, koje nismo učili u školi, dočarava vreme s početka 20. veka i upoznava nas šta se tada jelo i oblačilo, kako su izgledali prvi golf klubovi, kakva su bila i koje boje prva vozila. Vesna Dedić Milojević sve je to uspela izvući iz arhiva i na lep, ljubavni način predstaviti u romanu «Pola duše», rekao je Golušin.

Vesna Dedić Milojević u Višegradu

„POLA DUŠE“ – ISTORIJSKA MELODRAMA

Najnoviji roman ove, sve popularnije književnice, iz štampe je izašao 1. oktobra i već se prodaje u cijelom regionu. To je istorijska melodrama koja je imala svojevrstan test na posljednjem sajmu knjiga u Beogradu, kada ga je Dedićeva predstavila pred nekoliko hiljada svojih čitalaca.

– Tako sam prelomila najveću strepnju kod svakog pisca – da li napisano delo nekome nešto znači. Sada mirne duše idem na promocije širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, naglasila je Vesna Dedić Milojević.

Za roman „Pola duše“ ona kaže da je ljubavna priča, koja se dešava krajem 19 i početkom 20 vijeka.

Vesna Dedić Milojević u Višegradu

PRIČA O ZABRANjENOJ LjUBAVI

– U ovom romanu opisujem jednog naočitog, mladog pukovnika Srpske kraljevske vojske koji dolazi u Cetinje, kao oficir i špijun, gde se zaljubljuje u lepu, mladu, školovanu Cetinjanku. Tu počinje zabranjena ljubav koja će trajati decenijama, u najkraćem Dedićeva pojašnjava radnju svog najnovijeg romana.

Uporedo sa književnim stvaralaštvom ona je još od 1991. godine poznata televizijska novinarka.

– Uporedo sa emisijama na RTS radila sam za novine i magazine, pisala scenarije. Televizijsko novinarstvo je prelep posao, ali je negde uskraćen za potpunu lepotu pisane reči, a ja tu potrebu imam. I tako, pored svakodnevnog novinarskog posla, kad padne noć, sednem za kompjuter i pišem, pojašnjava Dedićeva.

Promociju književnog stvaralaštva Vesne Dedić Milojević, uz podršku Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ i Doma kulture Višegrad, organizovalo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,