Višegrad i Užice potpisali protokol o saradnji

SRNA - 16. oktobra 2013. 058.ba

Slaviša Mišković

VIŠEGRAD –  Opština Višegrad i grad Užice potpisali su protokol o saradnji i unapređenju međusobnih odnosa.

Protokol su juče u Užicu potpisali načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković i gradonačelnik Užica Saša Milošević. „Potpisivanje ovog protokola proisteklo je iz tradicionalno dobrih odnosa Užica i Višegrada, prirodne, privredne, zdravstvene i obrazovne upućenosti jednih na druge u dugom vremenskom periodu“, rekao je Mišković.

On je podsjetio da se učenici srednje škole iz pogranične Mjesne zajednice Užica – Mokre Gore odavno školuju u Višegradu, a da mještani zbog blizine grada tu nabavljaju osnovne životne namirnice.

„Užička opšta bolnica je godinama primala pacijente iz višegradske opštine, a vrhunac je bio u periodu od 1992. do 1995. godine, kada su se u njoj liječili i oporavljali i svi ranjenici“, dodao je Mišković.

On ističe da je cilj potpisivanja ovog protokola o saradnji i to da se u okviru specijalnih veza i prekogranične saradnje iniciraju ministarstva zdravlja Republike Srpske i Srbije za potpisivanje ugovora na osnovu kojeg bi se građani jedne i druge opštine mogli liječiti u Užicu ili Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,