“Višegradska banja” na investicionoj konferenciji u Moskvi

30.10.2013.

Vilina vlas

VIŠEGRAD – Opština Višegrad, koja je 100% vlasnik Rehabilitacionog centra “Vilina Vlas” će na sajmu investicija u Moskvi predstaviti projekat  izgradnje banjsko-turističkog centra u Višegradskoj Banji.

Vođeni idejom da se iskoriste prirodna bogatstva, opština je kreirala projekat izgradnje novog hotela, koji bi osim smještaja ponudio gostima  sve ono što čini banjsko-rekreativni centar – velnes i SPA program, fitnes centar i slično.

“Uz postojeće kapacitete “Viline Vlasi” od 160 ležajeva, novi hotel bi imao 200, što dalje daje mogućnost za uspostavljanje kongresnog turizma”, izjavio je nedavno  načelnik opštine  Višegrad  Slaviša Mišković.

Dobra osnova za traženje novih investitora je, kako je  rekao direktor RC “Vilina Vlas” Pero Petrović, Zakon o javno-privatnom partnerstvu. Prema njegovim riječima, u izgradnju objekta neophodno je uložiti 3,6 miliona eura.

Petrović kaže da bi se osim izgradnje hotela, uložilo i u uređenje okolnog prostora. Dodatna prednost je borova šuma, a i čuveni višegradski hamami. Sve to daće pečat još boljoj turističkoj ponudi Višegrada.

Delegacija RS koju predvodi potpredsjednik Privredne komore RS Mihailo Vidić, predstaviće danas  u Moskvi pomenuti projekat pred više od stotinu kompanija, koje su prijavile učešće na ovom skupu.

U  prijestonicu Rusije otputavala je i delegacija iz Višegrada predvođena načelnikom opštine Slavišom Miškovićem.