Rukomet: Silne malene iz Rogatice

05.11.2013.

ŽRK Rogatica - ženski rukometni klub

ROGATICA – Četiri utakmice, četiri pobjede i prvo mjesto na tabeli učinak je ženskog rukometnog kluba „Rogatica“ na startu prvenstva 2013/2014. Na domaćem terenu u Rogatici pobijeđene su djevojke „Vrbasa“ sa 35:31, Broda sa 32:20 i Leotara sa 31:20 pogodaka, a bodovi su doneseni sa gostovanja u Laktašima gdje su malene iz Rogatice pobijedile sa 32:29.

– Ne bi to ni bilo zanimljivo da se ne radi o ekipi koja je sastavljena od djevojaka koje bi se po godinama prije mogle nazvati djevojčicama, jer su najstarije rođene 1996, a najmlađe Ivana Gogić 1999. i Tatjana Delić 1998. godine i što je najvažnije, sve su to djeca rođena i žive u Rogatici, priča predsjednik kluba Novo Kosorić i dodaje:

– Naš uspjeh je tim veći jer je plod čistog amaterizma i vrlo skromnih matertijalnih mogućnosti. Ako kažem da je grant klubu iz opštinskog budžeta svega 16.500 maraka, a na primjer jedno putovanje do Dubice ili Banja Luke košna najmanje 1000 maraka, to najbolje potvrđuje.

Rukometašice Tatjana i Anđela Delić

Našem uspjehu naglašava Kosorić, uz mladost ekipe, koja je u neznatno izmijenjenom sastavu dvije godine, umnogome je doprinijelo i iskustvo trenera Zorana Zečevića, koji iako živi na Sokocu, uspješno vodi naše malene. One su sada najuspješniji klub u opštini i miljenice cijelog grada. Kad one igraju na utakmicama je veliki broj gledalaca koji ih zdušno bodre i dive se golovima Dejane Kulić, koja je na dosad odigrane četiri utakmice postigla 49 pogodaka, Jovane Sokolović sa 34 pogotka, upornosti sestara Delić – Tatjane i Anđele i ostalih njihovih saigračica koje čine kolektiv za primjer.

Trener Zečević i predsjednik kluba Kosorić nadaju se i daljim uspjesima malenih iz Rogatice.