Uspjeh višegradskog sporta raste uz Rukometni klub „Višegrad“

26. novembra 2013. 058.ba

Mladi rukometaši Višegrada

VIŠEGRAD – Višegrad važi za grad sporta, jer u njemu izrastaju mladi, uspješni ljudi iz različitih oblasti sporta. Mnogi veći gradovi pozavidjeli bi na uspjehu višegradskih sportista.

Zavidni rezultati su zapaženi na republičkim i državnim prvenstvima, a u pojedinim slučajevima i na kontinentalnim i planetarnim takmičenjima višegradski sportisti uzimaju najsjajnija odličja.

Pomalo skriveni, možda čak i uplašeni, u sijenci velikih sportskih kolektiva, polako i sigurno raste rukometni klub Višegrad. Klub skromnih sredstava, ali velikih ambicija, skupio je veliki broj naših sugrađana koji na amaterskim principima razvija svoj klub.

Početkom nove školske godine pokrenuta je „Škola rukometa“, pri rukometnom klubu Višegrad, koja je odmah izazvala interesovanje među mladim višegradskim dječacima.

– Uprava kluba se odlučila na ovaj korak kako bi, omogućila sopstveni igrački i stručni kadar za budućnost svog kluba. I krenulo je dobro, iskrenu i dobru namjeru prepoznala je kompanija KEUNE BIH, čiji je direktor Gojko Kovačić već obezbijedio komletnu sportsku opremu potrebnu za nesmetan rad škole, ističu u Rukometnom klubu.

Koordinator za mlađe selekcije, Nedeljko Perišić ističe da je zadovoljan dosadašnjim radom škole, s obzirom da je rukomet u Višegradu još uvijek na margini, i da ovim dječacima treba dati maksimalnu podršku. Kroz dobar rad prvog tima nastojaćemo zainteresovati što veći broj dječaka, a podršku očekujemo i od uprava sportskih objekata kako bi dječaci imali sto više treninga.

Trener mlađih selekcija Nikola Tripković zadovoljan je odzivom dječaka, ali se nada da će on biti i veći. Za sada, ističe, da imaju svu potrebnu logistiku i u potrebnoj opremi i u podršci uprave. Očekuje se formiranje jos mlađih selekcija pri rukometnom klubu, tako da će nam biti potrebno još termina i stručnog osoblja, zaključuje Tripković.

Vjerujemo da se među dječacima krije veliki talenat koji će ime našeg grada dostojno predstavljati na takmičenjima koje im predstoje, zaključili su u Rukometnom klubu Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,