Akcija “Hljeb za kasnije”

03. decembra 2013. 058.ba

Hljeb za kasnije

INFO – U Bosni i Hercegovini je prije nekoliko dana pokrenuta akcija “Hljeb za kasnije”. Riječ je o akciji sa ciljem pomaganja onima kojima je danas pomoć najpotrebnija i koji više “nemaju ni za hljeb”.

“Hljeb za kasnije” je unaprijed plaćen hljeb koji zatraži neko ko nema novca da ga kupi. Naime, ideja je da građani kada u pekari/prodavnici kupuju hljeb za svoju porodicu, kupe još jedan koji ostaje u pekari/prodavnici i po njega može doći neko ko nema novca.

„Nakon toga, neko ko nema novca pita imate li ‘hljeb za kasnije?’“, objašnjava pokretač ove akcije u BiH Ivana Mandžo Skoko iz Gruda koja je ideju o akciji prenijela iz Hrvatske, a uz njihovo odobravanje i zadovoljstvo, akcija je počela u dosta gradova u BiH a nadamo se da će uskoro početi i u Višegradu, Foči, Rogatici, Čajniču, Rudom i Novom Goraždu.

Bilo bi poželjno da pekare ili prodavnice koje žele da učestvuju u ovoj akciji istaknu tekt „Ovdje možete kupiti/dobiti hljeb za kasnije“ i postave jednu korpu u kojoj bi se odvajao kupljeni „hljeb za kasnije“.

Priključite se ovoj hvalevrijednoj akciji i pomozite najsiromašnijim sugrađanima! – poručuju organizatori.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,