Privrednici na prijemu kod načelnika opštine

30.12.2013.

Privrednici prijem U Foči

FOČA – Povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, organizovao je prijem za privrednike. Na prijemu je bilo riječi o investicijama i projektima koje je lokalna izvršna vlast provela u ovoj godini, te o planovima opštine za narednu godinu.

Lokalna vlast je na ovaj način privrednicima željela iskazati zahvalnost za saradnju koju je imala sa njima u ovoj godini. Ta saradnja je bila u tome što su privrednici prihvatili sve aktivnosti koje je lokalna vlast vodila, posebnu kada je riječ o zapošljavanju novih radnika, istakao je Radisav Mašić, načelnik opštine.

– „Mi smo podsticajem od 200.000 KM obezbijedili 40 novih radnih mjesta i naši privrednici su to prihvatili. Danas smo sa njima željeli da dogovorimo i buduće korake naše saradnje i da ih obavijestimo o investicijama i o svemu onome što mislimo raditi u 2014. godini. Raduje nas ta vrsta saradnje i razumijevanje koje naši privrednici imaju i naš cilj je da obezbijedimo koliko je god moguće novih radnih mjesta“ – istakao je Mašić i dodao da je lokalna vlast u narednoj godini, pored završetka nekih investija koje su već započete, izvodvojila dvije kapitalne investiji: rekonstrukcija željeznog mosta na Drini i rekonstrukcija gradskog vodovoda, kanalizacije i ugradnja prečistača. Mašić je napomenuo da je rekonstrukcija vodova izuzetno značajna za opštinu i smatra da u tom poslu privrednici iz Foče mogu obezbijediti svoje učešće.

Privrednici prijem U Foči

Privrednici su istakli da je njihova saradnja sa opštinom veoma dobra, te da opština pomaže njihov rad, koliko može. Vlasnici građevinskih firmi smatraju da u Foči, u kojoj ipak nema velikih investicija, vlada povoljan ambijent za njihov rad i da aktuelna vlast ne dozovljava nikome da bude povlašten, te da prije izvođenja radova i izbora najpovoljnijeg ponuđača uvijek idu konkurentski zahtjevi i tenderi.

Načelnik opštine zahvalio se privrednicima jer su protekle godine u više navrata sponzorisali sportske klubove, udruženja i socijalno ugrožene kategorije društva.