Svečano otvoren hotel „Andrićev konak“ [FOTO+VIDEO]

27.12.2013.

Otvoren hotel Andrićev konak

HOTELSKO ZDANjE SA VRHUNSKOM USLUGOM

VIŠEGRAD – Simboličnim otvaranjem boce šampanjca načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković svečano je otvorio renovirani hotel „Andrićev konak“, prvi objekat novoosnovanog istoimenog privrednog Društva, koji je stavljen u funkciju.

Pozdravljajući brojne goste iz Višegrada i susjednih opština Narodni poslanik Skupštine Republike Srpske, Miroslav Kojić, inače jedan od inicijatora vraćanja nekadašnjih ugostiteljskih i trgovinskih objekata pod okrilje opštine Višegrad, naglasio je da ovaj čin označava intenzivniji razvoj centra Višegrada, uz čuvenu ćupriju na Drini.

Nakon što je direktor hotela Marko Božić pozdravio brojne goste načelnik Mišković je podsjetio da je od ideje za otkup bivše imovine predratnog ugostiteljstva i trgovine do svečanog otvaranja renoviranog hotela prošlo tek pola godine.

– Bila je to strateška odluka jer smo svjesni šanse koju imamo u razvoju turizma u Višegradu. Prvi korak bilo je formiranje privrednog Društva „Andrićev konak“ i obnavljanje rada ovog renoviranog hotela, što je urađeno sa skromnim sredstvima, uz maksimalno angažovanje i nesebičnost menadžera Andrije Jeremijevića, rekao je Mišković.

Slijedi nastavak uređenja objekata

On je izrazio nadu da će istim ovim tempom uslijediti nastavak stavljanja u funkciju ostalih sadržaja ovog privrednog Društva, kako bi projekat kupovine nekadašnjeg ugostiteljstva i trgovine ostvario maksimalne efekte za ovaj grad i širu regiju.

– Svjesni smo, kad je u pitanju razvoj turizma u Višegradu, da moramo raditi, kako na uređenju i kompletiranju infrastrukture u gradu, tako i na mijenjanju svijesti kod svih višegrađana. Samo tako ćemo domaćinski dočekivati buduće goste, kako bi odavde odlazili puni lijepih utisaka, sa željom da se opet vraćaju u Višegrad, naglasio je Mišković.

Andrija Jeremijević, menadžer hotela, inače iskusni hotelijer iz Srbije, je podsjetio da je ovo hotelsko zdanje od prije 50 godina bilo nosilac turizma i ugostiteljstva u Višegradu i šire.

– Obnovili smo ga nakon pola veka i vratili mu novi sjaj. I pre svečanog otvaranja već imamo prve goste, a novi su najavljeni, rekao je Jeremijević, dodavši da su karte za svečani doček Nove 2014. godine već rasprodate.

On je podsjetio da ovo obnovljeno hotelsko zdanje ima tri zvjezdice po svim turističko-ugostiteljskim standardima, a da će nakon slijedeće faze uređenja dobiti i četvrtu zvjezdicu.

– Siguran sam da se nećemo postideti pred najizbirljivijim gostima, čak i onim koji najčešće borave u hotelima sa četiri zvezdice, poručio je Jeremijević.

Na proljeće druga faza uređenja hotela

On je novinare upoznao da hotel „Andrićev konak“ ima 23 smještajne jedinice, savremeni restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom, vlastiti parking, te bašte na dva nivoa, čije uređenje slijedi već na proljeće.

– Tu su i vrhunski kuvari i konobari, a uz sve hotelske sadržaje turistima ćemo organizovati i jednodnevne izlete Drinom i u okolini Višegrada. Kad kompletiramo radove u sledećoj fazi renoviranja hotela, koji će obuhvatiti uređenje apartmana nobelovca Ive Andrića, opremanje picerije, saune i sale za masažu, kao i prekrivanje dela čuvene hotelske bašte i uređenje donje bašte uz ćupriju na Drini, biće to istinski privlačna hotelska destinacija, naglasio je Jeremijević.

Zajednički nastup višegradskih hotelijera i ugostitelja

On je podsjetio na predratno zlatno vrijeme višegradskog turizma, kad se u bašti hotela pivo točilo iz cisterni, jagnjad neprekidno okretala na ražnju, a u bašti se čekalo na red za slobodan sto.

– Nadam se da ćemo ubrzo vratiti to nekadašnje vreme. Uz to očekujem da se našoj turističkoj i ugostiteljskoj misiji priključe svi ovdašnji hotelijeri i ugostitelji, kako bi privukli i kvalitetno ugostili što veći broj turista. U tom cilju neophodno je da zajedno i programski nastupamo na turističkom tržištu i sve brojnijim turistima predstavimo Višegrad u najboljem svetlu, poručio je Andrija Jeremijević.

FOTO

[royalslider id=”93”]

VIDEO