Proslava Dana i krsne slave Republike Srpske

Opština Foča - Nataša Miletić - 09. januara 2014. 058.ba

Dan RS u Foči

FOČA – Za poginule borce i civile služen je pomen parastos na gradskom groblju, upriličena posjeta spomen-sobi u Gradskom muzeju i položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje. Cvijeće su položile delegacije Opštine Foča, Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila, te aktivisti Srpskog narodnog pokreta 1389.

Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, organizovao je koktel povodom krsne slave i dana RS, na kojem je istakao da svi zajedno trebamo kroz jačanje opština, jačati i Republiku Srpsku. Načelnik Mašić je istakao da je za Foču bitno da su prethodnu godinu ispratili onako kako je i planirano, stabilizovan je budžet opštine, pomagalo se socijalno-ugroženim kategorijama a redovno su isplaćivane stipendije za 215 studenata. Mašić je naglasio da lokalna vlast u ovu godinu ulazi sa ambicijom da pokrene nekoliko značajnih infrastukturnih projekata.

– „Ulazimo u projekat rekonstrukcije gradskog vodovoda i kanalizacije i izgradnje kolektora, rekonstuisaćemo most u Donjem polju, počećemo asfaltiranje puta prema spomeniku u Jošanici, počećemo sa izgradnjom zgrade za porodice boraca na Gornjem polju, očekujemo da završimo 25 stambenih jedinica za povratnike, od toga 15 jedinica za srpske porodice, završili smo stočnu pijacu koju ćemo otvoriti na proljeće. Važno je da očekujemo da krenu investicije koje će obezbijediti nova radna mjesta a to su četiri mini hidrocentrale, istraživanja rude olova, cinka i bakra na Čelebićima kao i nastavak izgradnje Studentskog doma i rekonstrukcija zgrade za potrebe Bogoslovskog fakulteta“ – rekao je Mašić i dodao da je u toku prošle godine broj zaposlenih u Foči porastao te da je posao dobilo 100 nezaposlenih lica.

U temelje Republike Srpske ugrađeno je 23.000 života, od toga sa područja Foče smrtno je stradalo 643 borca.

Na današnji dan 1992. godine reagujući na odluku bosanskih muslimana i Hrvata da zatražene priznanje suverene Bosne i Hercegovine od Evropske zajednice, Srbi su proglasili Republiku srpskog naroda u BiH i saopštili da je ta republika federalna jedinica Jugoslavije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: