U susret turističkoj sezoni – protokol o raftingu

Opština Foča - 10. februara 2014. 058.ba

Rafting na Tari

FOČA – U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore u Podgorici je održan sastanak na kome se razgovaralo o pripremama za predstojeću turističku sezonu sa aspekta rafting turizma na rijeci Tari.

O toj temi razgovarali su predstavnici resornog ministarstava, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Izmir Talić, načelnik opštine Foča Radisav Mašić, predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić, kao i predstavnici republičkih inspekcija.

Na sastanku je potvrđen zajednički interes i obostrana želja da se rafting turizam organizuje na najbolji način. To podrazumijeva standarizaciju uslova za dobijanje dozvola, bezbjednost i kvalitet usluge primjeren turistima, od kojih je skoro devedeset odsto iz inostranstva.

S obzirom da je za promjene zakonskih propisa, koji regulišu ovu oblast kao i za njihovo usaglašavanje, potrebno vrijeme, dogovoreno je da se prije početka sezone definišu pravila i protokol po kome će se odvijati rafting, bez obzira da li je riječ o rafterima koji su registrovani u Plužinama ili u Foči.

O prijedlogu tog protokola razgovaraće se na sastanku koji je preliminarno dogovoren za 5. mart. U izradi tog dokumenta uključiće se nadležna ministarstva obje države.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,