Višegrad će biti promovisan među vodećim svjetskim turističkim destinacijama

25.02.2014.

Prospekt TO Višegrad

VIŠEGRAD – Na 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji počinje 27. februara i traje do drugog marta, Turistička organizacija Višegrada predstaviće brojne turističke potencijale na zajedničkom štandu Turističe organizacije Republike Srpske.

I ove godine, Višegrad će predstaviti bogato kulturno-istorijsko blago i sve znamenitosti ovog područja na promociji najatraktivnijih turističkih destinacija, sa više od 1000 izlagača iz 53 zemlje svijeta.

„Pored već poznatih znamenitosti Višegrada: Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Višegradske banje, srednjovjekovnog manastira u Dobrunu, starog „Ćire“, Andrićgrada, akcenat ćemo dati na rijeku Drinu i avanturistički turizam. Turistička ponuda će biti prilagođena potrebama turista sa povećanim brojem smještajnih kapaciteta u odnosu na prethodnu godinu“, navodi Todorovićeva.

Na predstojećem Sajmu u Beogradu promotivni materijal Višegrada, kao sve poželjnije destinacije za strane goste će biti na raspolaganju brojnim svjetskim turističkim agencijama i tur-operaterima.

Pod sloganom „Ispunjavamo želje“, pored 45 zemalja koje tradicionalno učestvuju na sajmu, ove godine prvi put svoju turističku ponudu predstaviće: Argentina, Alžir, Indija, Albanija, Rumunija, Portugal, Ujedinjeni Arapski Emirati – Abu Dabi i Iran.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu je egzotična Indonezija, koju mnogi smatraju raj za avanturiste.

„Vodeći regionalni Sajam turizma biće idealna prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu“, ističe direktorica TO Višegrad Olivera Todorović.