Juniorsko prvenstvo za rukometašice – Rogatičanke na tronu

05.04.2014.

Pobjednice turnira u Rukometu u Rogatici

ROGATICA – Juniorke ŽRK „Rogatica“, koje čine okosnicu ekipe koja je ovih dana proglašena za najbolji sportski kolektiv u opštini, danas, 5. aprila, okitile su se još jednim odličjem. U finalnoj utakmici za prvenstvo Republike Srpske u svom uzrastu pobijedile su vršnjakinje iz ŽRK Laotar iz Trebinja sa rezultatom 20:16 (8:7).

Prvenstvo je održano u sportskoj dvorani u Rogatici. Domaćin je bio ŽRK „Rogatica“, a pokrovitelj Opština Rogatica.

Na prvenstvu su učestvovale juniorke ŽRK „Borja“ iz Teslića, Leotar iz Trebinja i domaćina Rogatice. Trebalo je da dođu i juniorke ŽRK Knežopoljka i Unu iz Kozarske Dubice, ali se one nisu pojavile. To je, prema mišljenju ostalih učesnika, umanjilo draž ove smotre budućnosti ženskog rukometa u Republici Srpskoj i BiH.

Na ovom mini turniru odigrane su dvije plufinalne utakmice. U prvoj su se sastale juniorke „Rogatice“ i Borja. Pobijedile su Rogatičanke sa visokih 20:7 (6:5).

U drugoj utakmici igrale su djevojke Leotara i Borja. Pobijedile su Trebinjke sa 24:18 (13:8).

Finalna utakmica između „Rogatice“ i Leotara u prvom poluvremenu bila je tvrda i neizvjesna. Išlo se gol za gol, pa je ovo poluvrijeme završeno sa svega 8:7 za domaćina.

Početak drugog poluvremena pripao je domaćoj ekipi. Već poslije početnih pet minuta Rogatičanke su vodile sa četiri gola razlike. Polovinom ovog dijela igre gošće su smanjile rezultat na gol razlike. Na tome su i stale, da bi u 42. minutu ponovo bilo tri gola razlike (17:14) i taj omjer je održan do kraja ove zanimljive utakmice u kojoj su domaće rukometašice više željele pobjdu i dobile je. Time su istovremeno pokazale da njihov udio u prvom timu koji je drugoplasirana ekipe u tekućem prvenstvu RS, nije slučajan.

Pošto je na prvenstvu učestvovalo svega tri ekipe, sve tri su ponijele pehare i medalje. Rogatičanke zlatne, Trebinjke srebrene i Teslićanke bronzane.

Ema Radmilović i Dejana Kulić - rukomet

Specijalno priznanje kao najbolji golman ponijela je Ema Radmilović iz pobnjedničke ekipe „Rogatica“. Priznanje je dobila je Dejana Kulić kao najbolji strijelac sa 22 postignuta gola iz ekipe domaćina, a za najbolju igračicu proglašena je Dragana Boro iz ekipe Leotara.

Na opšte zadovoljstvo sudile su sestre Martinović Tijana i Ivana.

Za organizaciju prvenstva domaćinu su iskazane sve pohvale. Jedina zamjerka svim koji su pripremali ovu smotru, što nije svirana himna Republike Srpske.

Mlade rukometašice u Rogatici

ROGATICA – LEOTAR 20:16 (8:7)

Igrano u Sportskoj dvorani u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Tijana i Ivana Martinović (Teslić).
Delegat: Željko Jošić (Banja Luka).
Sedmerci: Leotar 5 (4), Rogatica 5 (5).
Isključenja: Leotar 1, Rogatica 6.

ROGATICA: Radmilović, Nerić, Kačarević 2, Kulić 13, A. Delić 3, Hršum 1, T. Delić 1, Marjanović, Rakić. Trener: Zoran Zečević.

LEOTAR: Kovač, Gurović, Zubac 2, Boro 6, Vukanović 3, Mišković 3, Anđušić, Jegdić 1, Peratić 1, Beganišić, Sekereuz, Gaćina, Jankoivić. Trener: Zdravko Komlenović.