Počela akcija čišćenja grada

Opština Foča - Nataša Miletić - 04. априла 2014. 058.ba

Akcija čišćenja u Foči

FOČA – Danas je u Foči održana prva akcija čišćenja grada, u okviru koje su se čistili parkovi i zelene površine na desnoj obali Drine, od Medicinskog do Bogoslovskog fakulteta. U akciji čišćenja grada učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz Foče, koji ističu da je održavanje čistoće u gradu veoma bitno za sve nas. Učenici OŠ Veselin Masleša su čistili zelene površine u Donjem Polju i kažu da nije bilo puno posla i da su parkovi čistiji nego prošle godine.

Nosilac aktivnosti je, pored preduzeća Komunalac, i opštinsko Odjeljenje za inspekcije. Načelnik Odjeljenja Gordan Drakul, ističe da oni kontinuirano tokom čitave godine održavaju čistoću grada, te apeluje na sve sugrađane da u ovim mjesecima očiste dvorišta svojih stambenih zgrada te na taj način pomognu boljem održavanju čistoće u Foči. Komunalna oprema je vrlo često na meti vandala. Gordan Drakul kaže da to predstavlja veliki problem ali i trošak, te apeluje na građane da čuvaju klupe i kante. Velika sredstva se, po riječima F+Drakula, ulažu u komunalnu opremu svake godine. Trenutno se radi zamjena kanti u gradu a uskoro će i rekontsrukcija klupa u parkovima, te postavljanje novih klupa na Gradskom trgu.

Opština Foča je mjesece april i maj proglasila mjesecima čistoće. Ovo je prva organizovana akcija u toku ova dva mjeseca. Čišćenje će se dalje nastaviti sa kosidbom zelenih površina, te akcijama u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina. Miloš Lazović, direktor preduzeća Komunala je zadovoljan akcijom a njen cilj je podizanje svijesti kod svih građana o važnosti čistoće sredine u kojoj živimo. Lazović je napomenuo, da će se u narednim danima postaviti novih 50 kanti za otpad u gradu, a da će se srate kante reparirati i postaviti u prigradske mjesne zajednice u Foči. Svi građani koji budu čistili prostore oko svojih stambenih jedinica, trebaju obavjestiti preduzeće Komunalac koje će deponovati otpad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: