Proglašeni najuspješniji sportisti – Tanja Marković bolja od svih

02.04.2014.

Najbolji sportisti Rogatice 2013

ROGATICA – Tanja Marković, članica Srpskog atletskog kluba „Rogatica“ najuspješniji je sportista opštine Rogatica za 2013. godinu. Saopšteno je to sinoć, 1. aprila, na svečanosti koja je u organizaciji Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ i pokroviteljstrvo opštine Rogatica, održano u ponedeljak uveče u motelu „Park“.

Iza najuspješnije sportistkinje opštine su sjajni rezultati. Seniorska je reprezentativka RS i BiH u skoku u dalj sa rezultatom 5,98 metara. Uspješna je učesnica Evropskog prvenstva u Slovačkoj, kupa šampiona i balkanskog prvenstva u Bugarskoj. Pobjednica je međunarodnog mitinga u Tirani, Baru, Beranima i Zenici. Seniorska je prvakinja RS i BiH za 2013, a poslije 30 godina oborila je državni rekord u skoku u dalj, koga je držala članica AK „Sarajevo“ Mirsada Pekmezović.

Tanja Marković i Anja Duvnjak

Tanja Marković i Anja Duvnjak

Za najuspješniji sportiski kolektiv proglašen je ŽRK „Rogatica“. Najperspektivniji sportista je Dejana Kulić iz ŽRK „Rogatica“, najuspješniji trener Mirosav Gluhović, učitelj mladih u karate klubu „Rogatica“, a sportska nada opštine je devetogodišnja šahistkinja Anja Duvnjak, prvakinja RS i BiH za uzrast do 8 godina i učesnica Evropskog prvenstva u Budvi za njen uzrast. Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Zdravko Šubara, osnivač i trener Streljačkog kluba „Rogatica“.

Proglašeni su i najbolji po granama sporta. Najbolji fudbaler je Nenad Tošović, ribar Nemanja Purković, planinar Ivana Puhalac, strijelac Marija Lošić, stronoteniser Nikola Ivanović, a njegov otac Dragoslav šahistu je godine. Najbolji karatista je Glorija Gluhović, atletičar Biljana Rakić, odbojkašica Vanja Džida, rukometašica Dejana Kulić i košarkaš Nemanja Okiljević.

Dragoslav i Nikola Ivanović

Dragoslav i Nikola Ivanović

Specijalno priznanje za postignute rezultate u fudbalskoj ligi mladih kategorija dodijeljeno je Školi fudbala pri FK „Mladost“, koga je primio njihov učitelj Mladen Simsija.

Svi oni primili su diplome i prigodne novčane nagrade koje je obezbijedio pokrovitelj opština Rogatica u čije ime je načelnik Tomislav Puhalac čestitao najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima na laskavom priznanju i naglasio da je on srećan i ponosan što Rogatica, i pored dosta skromnih materijalnih i drugih uslova, ima 11 sportskih klubova sa preko 500 sportista uglavnom mladih koji dostojno prezentuju grad i opštinu na svim takmičenjima na kojim se pojave.