Prvi „Sabor dječijeg folklora“ pred prepunom salom

Opština Rudo - 22. априла 2014. 058.ba

Sabor folklora u Rudom

RUDO – U ponedjeljak, 21. aprila, pred prepunom salom Doma kulture „Prosvjeta“ održan je prvi „Sabor dječijeg folklora“ u Rudom.

Na saboru su se predstavili najmlađi folklorci KUD-a „Prosvjeta“ – folklorna sekcija Bijelo Brdo, folklorna sekcija Mioče, folklorna sekcija Osnovne škole Rudo, folklorna sekcija Osnovne škole „Boško Buha“ Štrpci, vokalna solistkinja Natalija Vidaković i etno grupa Osnovne škole Rudo.

Natalija Vidović u Rudom

Po riječima Ilije Lučića, direktora CKPD „Prosvjeta“ Rudo, ovaj sabor prezentuje na pravi način folklorno izražavanje najmlađih, njegovanje izvornog narodnog stvaralaštva kao i izraz ljubavi djece za zaštitu kulturno–istorijskog nasleđa Rudog.

Organizatori Sabora su CKPD „Prosvjeta“ Rudo, Osnovna škola Rudo i Osnovna škola „Boško Buha“ Štrpci.

Želja organizatora je da ova manifestacija postane tradicionalna, jer je folklor već odavno zastupljen u svim mjesnim zajednicama opštine Rudo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,