Litija prošla ulicama grada

SRNA - Aleksandra Janković - 22. maja 2014. 058.ba

Slava-Litija kroz Foču

FOČA – Opština Foča proslavila je danas krsnu slavu Prenos moštiju Svetog Nikole, pa je tim povodom u hramu Svetog Nikole služena Sveta liturgija, a gradskim ulicama prošla je litija.

Litija, u kojoj je učestvovao veliki broj građana, posebno djece i mladih, kretala se do hrama Svetog Nikole do spomenika poginulim borcima i civilima proteklog rata, gdje su zapaljene svijeće.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić podsjetio je da je ovo 21 godina od kada Foča slavi krsnu slavu. „Fočaci su, prije skoro 200 godina, podigli hram u čast Svetog Nikolaja i danas mu se molimo da štiti i pazi naš narod“, rekao je Mašić.

Slava-Litija kroz Foču

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik pobratimskog Kragujevca Veroljub Stevanović koji je rekao da je jedan od razloga dolaska u Foču i sagledavanje mogućnosti za privrednu saradnju.

Prema njegovim riječima, Kragujevac je trenutno drugi grad u Srbiji po privrednom razvoju.

„S obzirom na to da je privreda ovdje u velikoj krizi i da gotovo ne radi, suština je da se kroz niz gradova pobratima, i naših i opštine Foča, potrudimo da se stvori pozitivan privredni ambijent i situacija promijeni“, kaže Stevanović.

Proslava krsne slave opštine i hrama Svetog Nikole završena je slavskim ručkom u crkvenom domu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,