Nova pobjeda rogatičkih rukometašica

26.05.2014.

Rukometašice Rogatice

ROGATICA – U predposljednjem kolu prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske za seniorke, u Rogatici su danas popodne, 25. maja, sastale ekipe ŽRK „Rogatica“ i ŽRK „Gradiška“.

Pred skromnim brojem gledalaca prema očekivanju ubjedljivo je pobijedila ekipa „Rogatice“ sa visokih 30:10 (14:4).

Iz rezultata poslije prvog poluvremena i na kraju utakmice vidi se da je ovdje bila igra mačke i miša. Trener gostujuće ekipe Saša Čubrilo nije drugačije ni očekivao, pa je na vruć teren u Rogaticu došao sa svega osam igračica, uglavnom mladih djevojčica.

I trener domaće ekipe Zoran Zečević nakon prvog poluvremena u igru je uveo mlade igračice koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva uglavnom „grijale“ klupu za rezervu. One su to uz punu podršku najboljeg strijelca lige Dejane Kulić i kapitena Anđele Delić, maksimalno iskoristile i gošće iz Gradiške ispratile kući sa visokih 30:10 uz osjećaj da su mogle i više.

Rukometašice Rogatice ŽRK

Za ekipu Rogatice na ovoj utakmici igrale su: Radmilović, S. Kačarević 2, Gogić, Kulić 7, A. Delić 7, Hršum, Janković 3, T. Delić 3, Cvijetić, Mičić 4, Sa. Kačarević 3, Marijanović, Rakić 1, Nerić.

Igralo se u Sportskoj dvorani u Rogatici, pred nešto više od 50 gledalaca. Sudili su Borisav Bojanović (Banja Luka) i Vanja Simić (Doboj). Delegat je bio Mile Močević iz Banja Luke.

Za domaću ekipu dosuđena su 2 sedmerca i oba su realizovana, a za „Gradišku“ 6, od čega su samo dva realizovana.

Tokom utakmice sudije su isključile 6 igračica iz domaće ekipe, zbog čega je ekipa bila sa igračicom manje 12 minuta. Kod gostiju isključene su 3 igračice na 6 minuta kazne.

Zbog grubog prekršaja u 41 minutu crveni karton i isključenje do kraja utakmice dobila je golman gostiju A. Rapaić.