Obilježen Dan opštine Foča

09.05.2014.

Dan opštine Foča 2014

FOČA – Svečanom sjednicom u sali Gradskog pozorišta danas je obilježen Dan opštine Foča.

Na svečanoj sjednici, od opštinskih priznanja, uručena je samo novčana nagrada opštine od 500 maraka Dječijem obdaništu „Čika Jova Zmaj“ za rezultate u vaspitno-obrazovnom procesu i povodom pet decenija postojanja ove ustanove. Dječiji vrtić ove godine slavi jubilej, 50 godina rada.

Obilježavanju Dana opštine u Foči prisustvovale su i delegacije prijateljskih gradova Užica i Pljevalja sa kojima je najavljen nastavak višestruke saradnje. Na svečanoj sjednici prisustvovali su i načelnici opština Višegrad, Rogatica, Rudo, Čajniče, Nevesinje i Kalinovik. Svečanu sjednicu SO Foča uveličali su i poslanici u NS RS, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici ministarstva u Vladi RS, predstavnici kulturnih i obrazovnih insitucija iz našeg grada.

Dan opštine Foča 2014

Prilikom obilježavanja Dana opštine, načelnik opštine Radisav Mašić podsjetio je šta je u Foči urađeno u prethodnom periodu, kao i koji su novi projekti i planovi aktuelne vlasti.

– „Predstoje nam brojne obaveze u ovoj godini, prije svega da zadržimo Bogoslovski i Medicinski fakultet ovde i zbog toga nas raduje činjenica da uz pomoć Vlade RS kreće druga faza izgradnje Studenstkog doma i rekonstrukcija zgrade Bogoslovije. Tu je i rekonstrukcija gradskog vodovoda kao najvećeg kapitalnog projekta višemilionske vrijednosti, dvije zgrade za boračke kategorije, kuće za povratnike, ali obaveza nam je i otvaranje novih radnih mjesta i mjere za povećanje nataliteta i pomoć višečlanim porodicama. Mi smo u prošloj godini dobili 100 novih radnika, trudićemo se da taj trend zadržimo i ove godine. Velike šanse za zapošljavanje pružiće se prilikom istraživanja ruda olova, cinka i bakra na Čelebićima, kao i izgradnjom malih hidrocentrala na vodotocima na području naše opštine“ – rekao je Mašić.

U toku svečane sjednice SO Foča nastupio je hor Srednje bogoslovske škole Sveti Petar Dabrobosanski, etno sastav Kimval i pop grupa Amadeus.