Preventivom protiv šumskih štetočina

30. маја 2014. 058.ba

Gusjenice

VIŠEGRAD – Na području koje pokriva Šumsko gazdinstvo „Panos“ Višegrad primjećeno je prisustvo velikog broja gusjenica, gubara i žutotrbe koje vrše masovno uništavanje lista hrasta, ostalih lišćara i voćnih zasada, potvrdila je Mladenka Šipčić, direktor „Panosa“.

– Kako se veliki broj privatnih imanja nalazi u neposrednoj blizini šumskih kompleksa, postoji realna opasnost širenja populacije ovih štetočina, upozorila je Šipčićeva, dodajući da prilikom dodira sa njima može doći i do zdravstvenih problema, pojavom crvenila, svrbeži i plikova na koži, te do gušenja i težih alergijskih problema kod osjetljivih osoba, kada je neophodno odmah se obratiti ljekaru.

Iz Šumskog gazdinstva „Panos“ savjetuju stanovništvo da se konsultuju sa poljoprivrednim i šumarskim stručnjacima, kako bi na vrijeme zaštitili vlastitu šumu, voćnjake i poljoprivredne usjeve, te preduzeli preventivne mjere u cilju lične zaštite.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,