„Šumadija“ u Rudom

Veliša Ranitović - 12. maja 2014. 058.ba

KUDovi u Rudom

RUDO – U subotu, 10. maja, u 19 časova Dom kulture u Rudom bio je prepun Ruđana. Razlog za takvu posjetu je zajednički koncert KUD-a „Stevan Knićanin“ iz Knića i KUD-a „Prosvjeta“ Rudo.

Raskoš igre, preplitanje nogu i osmjesi mladih ova dva društa na trenutak su sve prisutne natjerali da zaborave sve probleme.

Između koreografija jednog i drugog društva prisune su zabavljale djevojke iz pjevačke grupe Rudog. Predivnom intonacijom pjesama iz prošlih vremena, koje su veoma zahtjevne za izvođenje, devojke su divile prisutne silinom svog glasa. Njihov glas prevazišao je visine i Tmora i Varde.

Jedna od najvećih prednosti mladosti je izdržljivost. Dug put i koncert nisu izazvali umor. Druženje je nastavljeno do jutarnji sati.

KUDovi u Rudom

Drugi dan iznenađenje za goste

U organizaciji Opštine Rudo organizovana je vožnja vodenim ćirom, Limskim jezerom od Setihova do Brodara. Jedistven doživljaj za goste, za neke prvi put vožnja na vodi.

Osvježeni kanjonom Lima i pedivnom prirodom, učesnike je čekao već pripremljen ručak. Ručak je pripremala brojna ekipa. Svako je dao svoj doprinos a riblja čorba se sipala po dvaput. Sve ovo se dešavalo u Setihovu na terasi objekta koji pripada ribolovačkom društvu „Jezero“ iz Rudog.

KUDovi u Rudom

U zapletu svake dirljive priče kraj je uvijek tužan, tako je bilo i ovog puta. Pozdravi i suze a onda mladi Rudog prave još jedno iznenađenje. Kada je autobus pošao da krene za Knić oni su svi prepriječili put a na kraju sjeli na isti, ne dajući da autobus krene.

Treba se zahvaliti! Kome? Svima onima koji su bili dio ove priče. Oni koji žele dati svoj doprinos da se i dalje čuju pjesma mladih i srećni osmjesi uvijek su dobro došli.

Pišući ovo, jer smatram obavezom, još uvek nisam načisto. Da li sam sve ovo sanjao ili je to stvarno bilo. Da, stvarno je bilo, slike govore sve.

Veliša Ranitović

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,