Volonteri Crvenog krsta darovali novorođenčad

12.05.2014.

Nedjelja Crvenog krsta u Foči

FOČA – Nedjelja Crvenog krsta obilježava se od osmog do 15. maja. Tim povodom volonteri Crvenog krsta iz Foče danas su posjetili Porodiljsko-akušersko i Dječije odjeljenje Univerzitetske bolnice i novorođenčadima uručili poklone.

Poklon paketi koji se sastoje od odjeće i pelena za bebe, uručena su za četiri naša nova sugrađanina, a veća količina polovne garderobe poklonjena je djeci koja se liječe u Bolnici.

Volonter Jelena Simović, rekla je da se u Nedjelji Crvenog krsta inteziviraju sve njihove aktivnosti, te istakla da se svakodnevno povećava interesovanje mladih za volontiranje u ovoj organizaciji.

– „Tri godine sam volonter u Crvenom krstu, a svaki dan imamo novih članova koji žele pomoći našim štićenicima i socijalno ugroženim porodica, kojima je svaka pomoć dobrodošla“ – rekla je Simovićeva.

U toku Nedjelje Crvenog krsta volonteri će posjetiti 10 socijalno ugroženih porodica i odnijeti im hranu i higjenske pakete, a jednoj samohranoj majci sa dvoje djece Crveni krst u Foči obezbijedio je namještaj.