Dopisnik američkog dnevnog lista New York Times posjetio Andrićgrad

21. juna 2014. 058.ba

Novinar New York Timesa u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Džon Brns, dopisnik američkog dnevnog lista New York Times, posjetio je Andrićgrad sa namjerom da napiše veliki članak o različitim pogledima na Mladu Bosnu, onaj koji ima Sarajevo i koji ima Banja Luka.

Emir Kusturica je u razgovoru sa Brnsom pokušao da ga uvjeri da u 1914., 1941. i 1992. ne mogu biti Srbi krivi baš za sve, da iza toga stoje revizionističke ideje.

„Ubistva tiranina u suštini imaju dugu istoriji, čak i u Švedskoj ljudi su mislili da čine dobro djelo. Ne može se pravdati ubistvo, međutim moramo znati da je taj pucanj bio praktično početak oslobađanja srpskog naroda a čini mi se i muslimana od kmetstva, odnosno od ropstva, jer je već 1912. Srbija bila slobodna zemlja, imala je Vladu, Ustav i kralja a ovamo su praktično živjeli robovi. Taj revolucionarni bunt nije samo ubistvo, niti su oni bili profesionalne ubice“ – rekao je Kusturica novinaru New York Times-a.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,