SO Rogatica: Slobodan Perković napustio skupštinsku većinu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. juna 2014. 058.ba

SO Rogatica

ROGATICA – Zbog predzadnje tačke dnevnog reda u okviru koje su odbornici SO-e Rogatica sa 16 glasova „za“ i jednim uzdržanim, od 17 odbornika koliko ih je prisustvovalo sjednici, danas, 30. juna, prihvatili ostavku Slobodana Perkovića na funkciju potpredsjednika Sklupštine opštine, ostale tačke su, opšti je utisak, ostale nekako u sjeni iako se raspravljalo o značajnim pitanjima.

Prije svega radi se o informaciji o stanju bezbjednosti na području opštine za koje je načelnik Tomislav Puhalac, u ime Foruma za bezbjednost, rekao da je zadovoljavajuće, ali i ukazao na zaključak kojim Forum poziova sve političke stranke, koalicije, nezavisne kandidate kao i sve građane opštine da se u narednom periodu do održavanja Opštih izbora, 12. oktobra, uzdrže od neprimjerenih izjava i aktivnosti koje mogu narušiti demokratski ambijent, a time i stanje bezbjednosti u opštini.

ŠTETE OD POPLAVA 495.000 MARAKA

Vrijedna pomena je i informacija o procjeni šteta prouzrokovanim majskim poplavama na području opštine. Prema nepotpunim podacima ukupna šteta procijenjena je na 495.598 maraka. Šteta u poljoprivredi je nešto više od 15,8 hiljada maraka. „Ribarstvo“ u Žepi pretrpjelo je štetu od 285.000, šteta na javnim i privatnim objektima je 124.000 i na putevima i mostovima 69.000 maraka.

Pošto podaci o štetama još pristižu, ovo nisu i zadnje cifre. One će biti konačne sa 10. julom.

ZASIJANO 486 HEKTARA

Odbornici su razmotrili i jednoglasno usvojili i informaciju o obavljenoj proljetnoj sjetvi. Prema iznesenim podacima na području opštine zasijano je ukupno 486,1 hektara zemljišta, što je za 11,9 posto manje od sjetve u proljeće prošle godine.

Porodična poljoprivredna gazdinstva zasijala su 397 hektara, od čega 2 hektara jare pšenice, 40 hektara jarog ječma, 30 hektara zobi, 8 hektara kukuruza, jedan hektar heljde, 210 hektara krompira, 100 hektara ostalog povrća i 6 hektara krmnog bilja.

Poznati proizvođači sjemenskog krompira „Solanum-produkt“ i „Agros“ zasijali su 17, odnosno 40,1 hektar. Planinsko dobro „Borike“ zasijalo je 3 hektara kukuruza i po 5 hektara krompira i krmnog bilja. „Tehnoprom“ je obavio sjetvu po 3 hektara heljde i krompira, a „Agromont“ 12,7 hektara krompira.

SO Rogatica

PENZIONERI U ZGRADI „MATERIJALA“

Od četiri donesene odluke spomenimo onu o neposrtednoj zamjeni nepokretnosti. Radi se o zamjeni zgrade Udruženja penzionera u centru grada za zgradu bivšeg „Materijala“ u kojoj je trenutno Opštinski odbor Crvenog krsta.

NjEGOŠ TRIPKOVIĆ NOVI DIREKTOR DOMA ZDRAVLjA

Na ovoj sjednici za novog direktora Doma zdravlja „Rogatica“, nakon provedene zakonske procedure i uz saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, imenovan je doktor medicine Njegoš Tripković. Odato je i priznanje dosadašnjoj direkktorki ove zdravstvene ustanove Dari Ikonić, koja ju je vodila puna dva mandata.

STRANKA „RADOM ZA BOLjITAK“ U VLASTI PRO-FORME

Što se tiče ostavke Slobodana Perkovića na funkciju potpedsjednika SO-e, rečeno je da je pismeno došla 17. juna kao neopoziva iz ličnih razloga. Na ovoj sjednici Perković ju je i bliže pojasnio. Podnesena je i zbog toga „što stranka iz koje on dolazi (Radom za boljitak) ne učestvuje u vršenju vlasti u opštini i da su oni tu samo pro-forme“.

Ostavkom na funkciju potpredsjednika Skupštine, Perković je istovremeno izašao i iz skupštinske većine koju čine odbornici SDS-a, PDP-a i nekih drugih stranaka.

Na njegovo mjesto u rukovodstvu Skupštine imenovan je drugi Slobodan, Planinčić, samostalni odbornik koji je na lokalnim izborima bio na listi SNSD-a.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: