Užički maturanti u dvodnevnoj posjeti Andrićgradu

andricgrad.com - 08. juna 2014. 058.ba

Užički maturanti u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Kada vam neko spomene Andrićgrad, vjerojatno prvo što vam padne na pamet jeste da je to spomenik kulture podignut u čast jedinog srpskog nobelovca Ive Andrića.

Da Andrićgrad ukupno ostavlja odličan utisak jer je zaista poseban i specifičan grad sa jako puno zanimljivosti iz različitih razdoblja istorije i kutlure, ali i turistička destinacija koja svojim sadržajem spada u sam vrh turističke ponude koju svi moraju posjetiti, uvjerili su se i maturanti Užičke gimnazije koji su diplomirali davne 89-te godine a koji su ove godine svoje tradicionalno petogodišnje okupljanje organizovali u Andrićgradu.

– „Prije deset godina smo bili u Drvengradu, na Mećavniku u Mokroj Gori, kada je krenula ideja pravljenja Drvengrada a za ovu proslavu mature smo obišli pet potencionalnih lokacija u regionu i odlučili smo se za ovu koja nam se učinila najaktraktivnijom“ – rekla je Ljilja Jezdimirović organizator posjete Andrićgradu.

Andrićgrad nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sve što možete vidjeti u njemu ima neku priču a ako nešto ne vidite imate dobar razlog za ponovni dolazak.

– „Mi smo generacija koja ima dosta ljudi sa strane, samo iz jednog odeljenja od 34 učenika deset ih je u inostranstvu. Veliki broj njih je došao i svi su oduševljeni. Za Andrićgrad samo čuli ali niko nije imao priliku da dođe i vidi. Prijatno smo iznenađeni i evo od jutros smo na nogama i niko ne posustaje. Svi su puni utisaka, vožnja brodom, obilazak grada, na svakom koraku ljubazno osoblje, ovaj grad ima šta da pokaže i ponudi posjetiocima“ – rekla je Jezdimirovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: