Završni turnir mladih rukometašica BiH u Rogatici

23.06.2014.

ŽRK Rogatica-utakmica

TREĆE MJESTO ROGATIČANKAMA

ROGATICA – Juče i prekjuče, 21. i 22. juna, Ženski rukometni klub (ŽRK) „Rogatica“ i grad na obalama Rakitnice, uz pomoć Sportskog društva „Mladost“, bili su domaćin završnog turnira rukometašica rođenih 1996.i kasnije na kome su učestvovali RK „Izviđač“ iz Ljubuškog, HŽRK „Grude Autoherc“ iz Gruda, ŽRK „Borja“ iz Teslića, ŽRK „Goražde“ iz Goražda, ŽRK „Ilidža“ iz Ilidže, Sarajevo, i domaćin ŽRK „Rogatica“. Na turnir su se bile plasirale još i HRK „Zrinjski“ iz Mostara, „Leotar“ iz Trebinja i ŽRK „Živinice“, ali se nisu pojavile.

Pobjednik turnira je ekipa „Izviđač“, koja je u finalnoj utakmici pobijedila juniorke iz „Grude Auto herca“ sa rezultaom 29:22.

Treće mjesto pripalo je juniorkama iz Rogatice koje su lako i ubjedljivo pobijedile vršnjakinje iz Goražda sa rezultatom 22:12, poluvrijeme 14:5.

U borbi za peto mjesto sastali su se ekipe Ilidža i „Borja“. Pobijedile su Ilidžanke sa 20:15.

ŽRK Rogatica

Ekipa od prvog do trećeg mjesta uz zlatne, srebrene i bronzane medalje, dobile su pehare organizatora Rukometnog saveza BiH. Diplome i pehare dobili su i najbolji strijelac Josipa Brčić iz ekipe „Grude Autoherc“, koja je postigla 38 golova, najbolji golman Soka Cvijetić iz ŽRK „Rogatica“ i najbolji igrač Mateja Nastić iz „Izviđača“.

Na putu do trećeg mjesta juniorke iz Rogatice u grupi „B“ pobijedile su „Ilidžu“ sa 22:12 i izgubile od „Grude Autoherca“ sa 22:32.

U završnici sastale su se sa već rečenom ekipom „Goražde“. U ovoj utakmici Rogatičanke, koje su, pod stručnim rukovodstvom Zorana Zečevića, igrale u sastavu Soka Cvijetić, Anja Nerić, Snežana Kačarević, Ivana Gogić, Dejana Kulić, Anđela Delić, Milica Hršum, Tatjana Delić, Gorana Marijanović, Seka Marijanović i Biljana Rakić, bile su superiorne od početka do kraja. Kako je to izgledalo najbolje se vidi po kretanju rezultata. U trećem minutu bilo je 4:0, u 14 – 6:2, u 21 – 8:3, u 26 – 11:3, u 28 – 13:4 i poluvirijeme 14:5. Slično je bilo i u nastavku s tim što su gošće iz Goražda malo „dodale gas“ pa je u 42 minutu bilo 17:9, u 50 – 20:12 i na kraju 22:12..

Već po navici najbolji pojedinac kod Rogatičaniki bila je Dejana Kulić sa 10 pogodaka. Anđela Delić postigla je 6, a Tatjana Delić, Biljana Rakić i Milica Hršum po 2. Dobro je branila i Soka Cvijetić koja je samo u prvom poluvremenu imala preko 10 uspješnih odbrana.

Sve utakmice na turniru igrane su u Sportskoj dvorani u komplaksu „Roteks- „Alpo“ uz prisustvo ne baš velikog broja gledalaca.