Kroz Višegrad prolaze učesnici 11. tandem biciklističkog maratona Kragujevac–Mostar

22. jula 2014. 058.ba

Biciklisticki maraton preko cuprije

START TREĆE ETAPE SA ĆUPRIJE, 25. JULA U 9 ČASOVA

VIŠEGRAD – Tradicionalni 11. tandem biciklistički maraton Kragujevac–Mostar startovaće 23. jula sa trga “Kod krsta” iz Kragujevca, potvrđeno je u Turističkoj organizaciji Višegrad.

Na put preko Užica, Višegrada i Sarajeva, krenuće jedna tandem biciklistička posada u kojoj će biti i slabovide osobe.

Učesnici maratona, u okviru druge etape, u Višegrad će stići u četvrtak, 24. jula oko 15 časova, a nakon noćenja, druga etapa startuje sa ćuprije na Drini, 25. jula u 9 časova prema Sarajevu. Dolazak biciklista u Mostar planiran je za subotu, 26. jula.

Ovogodišnjim maratonom kragujevčani će uveličati obilježavanje dva jubileja – 10 godina od obnavljanja starog mosta u Mostaru i 30 godina od svrstavanja Sarajeva u red olimpijskih gradova.

Tradicionalni tandem-biciklistički maraton ustanovljen je 2004. godine, povodom obnavljanja pobratimstva Kragujevca i Mostara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,