Čim se oporavi zaigraće kolo

22.08.2014.

Vladan Simic i Veljko Maric

VIŠEGRAD – Četvrti dan nakon što mu je tim hirurga u Univerzitetskoj bolnici u Foči spojio odsječeno stopalo, bez kojeg je ostao u saobraćajnoj nesreći, Vladan Simić iz Višegrada uspješno se oporavlja i ističe da jedva čeka da zaigra folklor.

– Bolje se osjećam nego prethodna dva dana. Takva mi je bila sudbina, ali ljekari su mi pomogli i dalje pomažu, dobri su prema meni. Igram folklor u KUD-u “Srpski soko” i jedva čekam, akobogda, da se vratim igri – kaže Simić.

Ovaj dvadesetogodišnjak je 16. avgusta vozeći putem Rudo – Višegrad doživio saobraćajnu nesreću u kojoj mu je prilikom udarca u zaštitnu ogradu odsječeno desno stopalo. Brzom intervencijom ljekara u višegradskom Domu zdravlja prebačen je u Univerzitetsku bolnicu Foča u kojoj je hirurški tim sedmočasovnim operativnim zahvatom mladiću vratio obje zdrave noge. Njegov oporavak u jedinici intenzivne njege je brz, ali pod stalnim nadzorom ljekara. Stanjem mladog Simića zadovoljni su i hirurzi koji su ga operisali.

– Stanje je stabilno i očekujem svaki dan normalan postoperativni tok. Ovakav slučaj dešava se jednom u stotinu godina, ali pokazali smo mogućnost i snagu da ovo možemo raditi i u budućnosti – ističe hirurg Veljko Marić, koji je i direktor Univerzitetske bolnice Foča.

Čestitke

Veljko Marić dodaje da su nakon uspješne i rijetke operacije Univerzitetskoj bolnici Foča i osoblju stigle mnoge čestitke i priznanja od kolega širom RS i Srbije.

– Ovo je važno za cijelu RS, za Foču, zdravstvo i bolnicu. To je i izazov mladim ljudima koji su ovo uradili i nisu se pomirili sa amputacijom noge mladiću – rekao je Marić.