Ljekari uspješno spojili odsječeno stopalo

SRNA - Aleksandra Janković - 18. avgusta 2014. 058.ba

Vladan Simic u bolnici

VIŠEGRAD – U Univerzitetskoj bolnici u Foči tim hirurga uspješno je spojio odsječeno stopalo dvadesetogodišnjem Vladanu Simiću iz Višegrada koji je bez dijela noge ostao u saobraćajnoj nesreći na putu Višegrad – Rudo.

Saobraćajna nesreća dogodila se u subotu, 16. avgusta, oko 23.00 časa, a povrijeđeni Simić primljen je bez desnog stopala u Univerzitetsku bolnicu u Foči 17. avgusta u 1.15 časova.

Direktor Bolnice Veljko Marić rekao je da je na insistiranje mladih ljekara, koji nisu željeli da prihvate da je amputacija definitivno stanje, sanitet iz Višegrada upućen po stopalo koje je bilo ostalo u automobilu, pa je komplikovana operacija prišivanja otkinutog dijela noge počela oko 2.30 i trajala je šest i po časova.

„Pacijent je sada stabilan, dali smo mu 14 doza krvi i krvnih elemenata, lokalni nalaz je zadovoljavajući i nadam se da će svakog dana biti sve bolje“, rekao je Marić, dodavši da je ovo prvi ovakav poduhvat u 60 godina postojanja ove ustanove.

Povrijeđeni Simić zahvalan je osoblju fočanske Bolnice.

„Plašio sam se da nikada neću stati na desnu nogu, ali su mi na moju sreću vratili stopalo“, rekao je Simić, koji je nastradao sletivši automobilom sa kolovoza, pri čemu mu je kolobran odsjekao dio noge.

Njegov otac Čedo Simić vjeruje u uspješan oporavak.

„Ljekar mi je rekao da je topla noga i da se nada najboljem. Uzdamo se u Boga, Vladan je jak i snažan i nadamo se najboljem“, rekao je Čedo Simić.

Osim Marića, u ekipi hiruga koja je izvršila operaciju bili su mladi ljekari Maksim Kovačević, Borko Davidović, Ognjen Milinković i Dalibor Potpara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,