Osavremnjavanje opreme JP „Vodovod i kanalizacija“ u Rogatici

15.10.2014.

Bager u Rogatici

BAGER ZA VIŠENAMJENSKU UPOTREBU

ROGATICA – Ovakvu, a pogotovo novu, mašinu nema ni jedna firma u opštini. Riječ je o novom kombninovanom bager-utovarivaču marke “KOMATSU“ od 74 kilovata i 99,2 konjskih snaga koga je dobilo Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacvija“ u Rogatici, priča direktor ovog predzuzeća Aleksandar Bojović.

– Bager smo dobili, dodaje on, po projektu „Vodovod i kanalizacija“ kojim je predviđeno da se u Rogatici i prigradskim, ali i nekim drugim naseljima u opštini, trajno riješi pitanje snadbijevanja vodom i kanalizacionom mrežom.

Prvom komponentom ovog projekta, čija realizacija je u toku preko izvođača radova DOO „Mibral“ iz Sarajeva, uz ostalo predviđena je i nabavka opreme za održavanje sistema vodovoda i kanalizacije, detekciju i opravku kvarova na mreži. U toj opremi je i kombinovani bager-utovarivač koji je ovih dana isporučen. Njegova vrijednost je 120.000 maraka. Radi se o mašini proizvedenoj ove godine sa poluautomatskim četverobrzinskom transmisijom i pogonom na sva četiri točka, Uz to na mašini je višenamjenska „kašika“ sa otvaranjem dna i vilama. Tu je i produžena rovokopačka ruka za kopanje do dubine od šest metara.

– Ova mašina i oprema za otrivanje kvarova čija isporuka se očekuje uskoro učiniće naše preduzeće znatno sposobnijim i operetivnijim u svakodnevnom radu. To posebno važi za otkrivanje kvarova kao fazu rada koja nam je u dosadašnjem radu bila bolna tačka, zaključio je direktor Bojović.