Usvojen plan kapitalnih investicija

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. октобра 2014. 058.ba

SO Rogatica

ROGATICA – U kapitralne investicije na području opštine Rogatica od 2015. do 2019. godine trebalo bi da se utroši 13,8 miliona maraka, odlučili su danas, 31. oktobra, na redovnoj sjednici odbornici Skupštine opštine.

– Iz ovih sredstava, rekao je Uzeir Kurtić, predsjednik Komisije za planiranje kapitalnih investicija, treba da se finansira 58 različitih projekata. Među njima dominira ove godine započeta realizacija Projekta snadbjevanja vodom i izrada kanalizacione mreže u Rogatici i prigradskim naseljima (ViK) u vrijednosti od 6 miliona maraka u čemu je kredit Evropske investicione banke (EIB) sa učešćem od 50 posto.

Najviše planiranih projekata, dodao je Kurtić, 15, predviđeno je da se realizuje iduće 2015. godine. Njihova vrijednost je 4,2 miliona. U tome je kredit EIB 1,3 miliona a iz budžeta opštine biće izdvojeno 892.000 maraka.

Uz projekat ViK, koji je sve četiri godine na prvom mjestu, u narednoj 2015. predviđena su znatna ulaganja u modernizaciju puteva, ulica i drugih javnih površina. Među njima je i asfaltiranje puta za Šetiće, Bojovića kuće – Turska voda i za Lubardiće, te uređenje Zanatskog trga u Rogatici. Tu je i rekonstrukcija makadamskog puta za Otricevo i Dom u Seljanima – Plješevica. Predviđena je i nabavka novog vatrogasnog vozila, te izgradnja i uređenje sportsko-rekreacionog objekta na Borikama i sportskih terena u naselju Rudo i Plješevica.

Tokom 2016. planirano je da se realizuje 13, 2017. – 12, a naredne dvije godine po devet projekata. I u tim godinama prioritet je vodovod i kanaluzacija, modernizacija puteva i ulica i drugih javnih površina. Velika pažnja posvetiće se izradi novih projekata i dokumentacije sa kojim bi se konkurisalo za nova ulaganja u oblast infrastrukture, sporta, kulture, turizma i ekologije.

Na sjednici je doneseno i nekoliko drugih odluka. Među njima je i odluka o Omladinskoj politici za period 2014-2018. godine i novom nazivu Javne ustanoove predškolskog obrazovanja Dječije obdanište, koje će se se ubuduće zvati Dječiji vrtić „Bambi“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: