Dvije pobjede rogatičkih malenih

02.11.2014.

ZRK Rogatica

Prva rukometna liga Republike Srpske za žene

ROGATICA – U dva do sada odigrana kola prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske za žene, ekipa ŽRK „Rogatica“ zabilježila je isto toliko pobjeda. Sa gostovanja u Bijeljini rogatičke malene donijele su prve bodove. Pobijedile su favorizovanu ekipu „Radnika“ sa 23:22.

Ohrabrene pobjedom u Bijeljini, djevojke trenera Zorana Zečevića i Nove Kosorića, na domaćem terenu, u sportskoj dvorani u kompleksu „Roteks-Alpo, pred stotinjak gledalaca, dočekale su sinoć, prvog dana novembra, ekipu ŽRK „Borja“ iz Teslića.

Tokom cijele utakmice rukometašice „Rogatice“ bile su superiorne toliko da su gošće vodile samo u prvim minutama kod rezultata 0:1 i 1:2. Sav ostali period igre pripao je domaćoj ekipi u kojoj su briljirale Dejana Kulić, Snežana Kačarević, malena Anđela Delić, povratnik u ekipu Sanja Mičić i ostale koje su, nakon rezultata 8:4 dozvolile gošćama da pred kraj prvog poluvremena dadnu pet pogodaka, a one postignu jedan, tako da je prvih 30 minuta igre okončano sa rezultatom 9:9.

Drugo poluvrijeme apsolutno je pripalo domaćinu. U 35. minutu rezultat je bio 12:10, u 39. – 15:11, u 42. – 17:12, u 45. – 19:12, 50. – 21:15 i na kraju 23:16. uz osam sedmetaraca za gošće i dva za domaću ekipu.

Rogatičke malene igrale su u sastavu: Magdalena Komlenović (odlična), Snežana Kačarević (5), Ivana Gogić, Dejana Kulić (7), Anđela Delić (3), Milica Hršum, Divna Janković (2), Tatjana Delić, Soka Cvijetić, Sanja Mičić (3), Sandra Kačareviuć (1), Biljana Rakić (2). Trener: Zoran Zečević.

Sudile su, uz sitne greške, Vanja Simić i Vesna Ostojić-Šumatić iz Doboja.

Poslije ove utakmice trener rogatičkih malenih Zoran Zečević reče da on i njegove djevojke „pucaju“ na gornji dio tabele, a ne bi odbili ni liderstvo, ako bi im se ukazala prilika. Razlog više za optimizam je u tome što su na okupu ostale sve djevojke koje su prošlog prvenstva bile u samom vrhu tabele. Uz to u ekipu su se vratile standardne prvotimke Jovana Sokolović i Sanja Mičić sa kojim su Rogatiučanke postale ubojitije u napadu i čvršće u odbrani.