Maglić nadvisio Crvenu zvijezdu

16.11.2014.

OK Maglic

FOČA – Bili su dosta oprezni pred ovaj duel, ali se na kraju ispostavilo da nisu imali razloga za zabrinutost. Odbojkaši Maglića sinoć su u Obudovcu potpuno nadigrali domaćina Crvenu zvijezdu i ostvarili uvjerljiv trijumf od 3:0.

Od samog početka meča bila je primjetna velika razlika u kvalitetu. Gosti su poveli sa 8:4, ali domaći, na servis Jelisića uspijevaju da stignu prednost Maglića i čak i povedu sa 9:8. Međutim, u prvom setu to je bilo to od Crvene zvijezde. Četa Ognjena Govedarice preuzela je stvari u svoje ruke i prvu dionicu meča rutinki privela kraju.

U drugom setu, Obudovčani su osjetili svu jačinu Maglića. Prednost je rasla iz minuta u minut, tako da je u jednom trenutku na semaforu stajalo 21:9 za naš tim. Govedarica je tada napravio niz izmjena, šansu pružio i igračima sa klupe, koju su ovi iskoristili na pravi način i poveli sa 2:0.

Najviše problema, Fočaci su imali u trećem setu. Domaći su ga otvorili odlično, poremetili prijem gostiju i poveli sa 9:1, a zatim i sa 16:10. I kada su svi prisutni u dvorani u Obudovcu pomislili da ćemo gledati i četvrti set, na servis je došao odlični Marko Mališ i Maglić pravi odličnu seriju od sedam uzastopnih poena. Nakon kuvanja Simovića i prolaza Todića, Maglić prvi put prelazi u vođstvo – 18:17.

Do kraja je do izražaja došla razlika u kvalitetu i Fočaci su zasluženo slavili maksimalnim rezultatom od 3:0.

Treba napomenuti da se krajem drugog seta povrijedio jedan od najboljih igrača, Bojan Boljanović. Prema informacijama kojima raspolažemo, u pitanju su ligamenti, a koliko je povreda zaista ozbiljna i da li će ovaj odlični tehničar moći igrati protiv Ljubinja narednog vikenda, znaće se ovih dana kada se obave svi potrebni pregledi.

CRVENA ZVIJEZDA – MAGLIĆ 0:3
(21:25, 16:25, 22:25)

Sala: Osnovne škole u Obudovcu.
Gledalaca: 50.
Sudije: Zoran Ubiparipović (Bijeljina) i Nemanja Mićić (Modriča).

CRVENA ZVIJEZDA: Petrović, Josić, Kojić, Mitrović, Tanasić, Jelisić.

MAGLIĆ: Govedarica, Simović, Mališ, Boljanović, Todić, Skakavac, Mićević. Igrali su još: Jegdić, Bjelogrlić, L. Vrećo, D. Vrećo.