Rogatičanke zasjele na tron

16.11.2014.

ZRK Rogatica

ROGATICA – Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja a u najinteresantnijem susretu petog kola prvoligaškog karavana RS rukometašice Rogatice su sa velikih pet golova razlike savladale jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule – Knežopopljku i zasjele na tron.

Od početka susreta domaće rukometašice su krenule agresivno pa su polovinom prvog dijela utakmice imale prednost od četiri gola. Ipak u finišu su gošće smanjile prednost Rogatičanki pa se na odmor otišlo sa rezultatom 13:11 u korist domaćeg tima.

Gošće iz Kozarske Dubice su bile opasnije na otvaranju drugog dijela pa su stigle prednost „Malenih“, čak su i povele sa golom prednosti. Ipak nije to pokolebalo Rogatičanke koje su ponovo dodale gas i iz minuta u minut rešetale mrežu Knežopoljke i na kraju trijumfovale rezultatom 24:19.

Kompletan domaći sastav zaslužuje sve pohvale ali posebno treba istaći najbolju rukometašicu Rogatice a najvjerovatnije i cijele lige Dejanu Kulić, koja je 13 puta pogađala mrežu gošći, dok je u gostujućem sastavu briljirala Borojevićka sa 11 golova.

Dejana Kulić

Dejana Kulić

ŽRK Rogatica – ŽRK Knežopoljka 24:19 (13:11)

Sportska dorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Marko Miljević (Banjaluka), Velibor Miličević (Doboj).
Delegat: Momčilo Momčilović (Banja Luka).
Isključenja: Rogatica 14; Knežopoljka 8 minuta.
Sedmerci: Rogatica -; Knežopoljka 4 (4).

Rogatica: Komlenović, Sl.Kačarević 1, Kulić 13, Hršum, Janković 2, T.Delić, Sokolović 1, Cvijetić, S.Kačarević, Miličević, Rakić 3, A.Delić 4.

Knežopoljka: Tatić, Kandić 2, Međed 2, Radić 2, Karadža, Macanović, Dragić 1, Kovačević, Bižić 1, Borojević 11, Burazović, Kukavica, Janković, Rajčević.