Stefan Lakić MVP četvrtog kola Lige 12

17.11.2014.

Stefan Lakic

VIŠEGRAD – Stefan Lakić, košarkaš Varde iz Višegrada, u 4. kolu predvodio je svoj tim do pobjede nad Mladosti iz Mrkonjić Grada. U pobjedu tima sa Drine ugradio je 17 poena, 8 skokova i 4 asistencije te je sasvim zasluženo ponio epitet MVP kola u izboru BHbasketa.

Sa Stefanom Lakićem razgovarali smo o dosadašnjem dijelu sezone, njegovim i klupskim ambicijama.

„Liga 12 je ove godine zaista nepredvidiva. Ima dosta jakih ekipa, ali i iskusnih i kvalitetnih igrača. Prethodna četiri kola obilježila su tri poraza ekipe Širokog što je za mene iznenađenje. Očekujem da će se u daljem toku prvenstva tabela dodatno promijeniti“, kaže Stefan Lakić za portal BHbasket.ba.

Lakić je zahvalan treneru na minutaži, ali i slobodi u igri. Kaže kako svaku ukazanu priliku maksimalno koristi.

„Na svakoj utakmici dajem sve od sebe kako bih pomogao ekipi da ostvari što bolji rezultat, ali i kako bih sam još više igrački napredovao. Zadovoljan sam svojim igrama ali, kako kažu, uvijek može bolje“.

Varda je lani bila u vrhu tabele, a ove godine su ambicije plasman u sredinu Lige 12.

„Naš cilj je sredina tabele. U ekipu se vratili nekoliko domaćih igrača među kojim sam i ja i smatram da sa ovim igračkim kadrom možemo ispuniti zadati cilj. Naravno ako se ukaže šansa za nešto više znat ćemo je iskotistiti. Moje ambicije su vezane za Vardu, jer želim da tekuću sezono što bolje iskoristim i da se dodatno igrački usavršim. Nakon sezone očekujem poziv selektora mlade reprezentacije BiH, koji bi mi mnogo značio za dalju moju karijeru“, kaže Stefan Lakić za portal BHbaseket.ba.

bhbasket.ba