Rogatičanke zimuju na tronu

17.12.2014.

ZRK Rogatica

ROGATICA – Iza rukometašica ŽRK Rogatica je sjajna polusezona. “Malene“ su maestralno odigrale jesenji dio prvenstva, ostvarile su sedam pobjeda i bez izgubljenog meča prvi dio prvenstva okončale na tronu pa će jesenja titula zimovati u Rogatici.

– Pokazale smo definitivno da je naš tim trenutno najbolji u prvoligaškom karavanu RS. Ostvarile smo maksimalan učinak i osvojile 21 bod, tri više od prvog pratioca Broda a šest od trćeplasirane Knežopoljke. Kruna je to odličnog rada jedne sjajne generacije. Vjerujemo da će tako biti i na kraju prvenstva jer zacrtani cilj je osvajanje prvog mjesta i plasman u BH elitu – rekla je Dejana Kulić najbolja rogatička rukometašicama koja je sa preko 80 postignutih golova vodeća na listi strijelaca lige.

Dejana Kulić

Dejana Kulić

Uprava kluba je radila u teškim okolnostima ali je ipak uspjela da obezbjedi osnovne uslove za egzistenciju ovog uzornog sportskog kolektiva.

– Raspolagali smo sa skromnim sredstvima iz budžeta za sport Opštine Rogatica, uz to nam je pomogla i nekolicina sponzora. Ovaj rezultat je donekle bio i očekivan jer naš tim se nije mijenjao i zajedno nastupa već nekoliko sezona, uostalom i u proteklom prvenstvu titula nam je zamalo izmakla. Naše najveće bogatstvo je što imamo mlad sastav sa prosjekom od 18 godina. Zacrtani cilj je premijer liga, na pragu smo da to i ostvarimo i nakon deset godina da se vratimo među najbolje BiH timove. Osvajanjem jesenje krune uradili smo polovinu posla, na proljeće je lakši raspored tako da je i šampionska titula na kraju sezone sasvim izvjesna – optimista je Novo Kosorić, predsjednik ŽRK Rogatica.