Plamen badnjaka okupio hiljade vjernika

SRNA - Aleksandra Janković - 06. јануара 2015. 058.ba

Badnje vece u Foci

FOČA – Više hiljada pravoslavnih vjernika prisustvovalo je večeras nalaganju badnjaka ispred hramova Svetog Nikole i Svetog Save u Foči.

Nakon što je vitlejemski plamen obasjao portu svetonikolajevske crkve, isti obred poslije večernjeg bogosluženja obavljen je i ispred novog hrama posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu.

Badnjak je naložen i u industrijskom naselju Brod na Drini, gdje ne postoji pravoslavna crkva, ali se mještani zajedno sa parohom okupljaju na Badnje veče kako bi posvjedočili Hristove riječi „Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje, ondje sam i ja među njima“.

Svečano je bilo i u porti hrama Svete Trojice u federalnoj opštini Foča-Ustikolina, gdje su se oko svetog plamena okupili Srbi povratnici, ali i nekadašnji Ustikoljani koji žive u Republici Srpskoj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: