Višegradu sviću zlatiborske zore

RTRS - Mira Andrić - 17. јануара 2015. 058.ba

tornik

Prestižne turističke destinacije Srbije i RS

VIŠEGRAD – Popunjenost kapaciteta na Zlatiboru i nakon novogodišnjih praznika je oko 90 odsto, što znači da na ovoj planini boravi oko 18.000 domaćih i stranih gostiju – potvrdila je Jelica Tošić iz TO „Zlatibor“, navodeći da je na ovako dobru posjećenost uticao snijeg koji je pospješio zimske sportove.

„Tornik radi punim kapacitetom, uređene su sve četiri skijaške staze u funkciji je i manji ski-lift za skijaše početnike i djecu. U centru Zlatibora radi klizalište na otvorenom a ono što nas raduje je da 25 odsto od ukupnog broja gostiju na godišnjem nivou posjećuje Zlatibor iz RS i BIH“, kazala je Tošićeva navodeći da se očekuje da će do kraja januara i tokom cijelog februara biti otvorena sva skijališta.

Pored sniježnih čarolija i zimskih sportova, za goste koji borave na jednoj od najljepših srpskih planina, tokom novogodišnjih i božićnih praznika bile su organizovane razne manifestacije od kojih ne najzapaženiji bio koncert Zdravka Čolića, kada se na Kraljevom Trgu okupilo preko 30.000 posjetilaca.

Tošićeva ističe dobru zajedničku saradnju turističkih organizacija Zlatibora i Višegrada, koja je vidljiva kroz brojne organizovane posjete zlatiborskih turista višegradskim destinacijama, prvenstveno Andrićgradu, mostu Mehmed paše Sokolovića, srednjovjekovnom manastiru u Dobrunu i Višegradskoj banji.

Evidentan je pojačan saobraćaj vozila preko graničnog prelaza u Vardištu, što je na određen način potvrda većeg priliva turista u Višegrad i RS-u.

„U planu je da i ove godine turistički povežemo Andrićgrad, „Šargansku Osmicu“ u Mokroj Gori, Nacionalni park „Tara“ i Zlatibor kao najprestižniji turistički centar Zapadne Srbije, odnosno da napravimo kompletnu turističku ponudu za višednevni boravak gostiju u ovom čarobnom prstenu“, kaže menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić, koji je istakao da je u protekloj godini Andrićgrad i Višegrad posjetilo oko 200.000 domaćih i stranih gostiju.

„Zbog blizine Višegrada i Zlatibora, saradnju ćemo još više unaprijediti kroz konkurisanje za zajedničke projekte koji se finasiraju iz IPA programa“, kazala je Jelica Tošić iz TO „Zlatibor“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: