Formiran odbor za obnovu Spomen kapele u Vardištu

19. februara 2015. 058.ba

zapustena kapela u vardistu

UREĐENjE OBILjEŽJA ZABORAVLjENIM SRPSKIM JUNACIMA

VIŠEGRAD – Arhimandrit Jovan Gardović, predsjednik Odbora za obnovu i rekonstrukciju spomen kapele srpskim junacima u Vardištu, sazvao je za 20. februar prvu sjednicu Odbora.

Sjednica odbora, koga su formirali Uprava parohije Vardiške i Srpsko sokolsko društvo „Soko“ iz Dobruna, održaće se u konaku manastira Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu, sa početkom u 15,00 časova.

U Spomen kapelu u Vardištu pohranjeno je 440 srpskih vojnika poginulih 1915. godine. Kapelu je podigao Josif Matković, trgovac iz Beograda kao uspomenu na svog sina jedinca Bogoljuba, a na Vidovdan 1932. godine osvještao je tadašnji Mitropolit dabrobosanski, Sveti Petar Zimonjić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,