MAGNET ZA TURISTE IZ CIJELOG SVIJETA: Andrićgrad, stjecište kulture i umjetnosti

Iskra.co/Srna - 20. februara 2015. 058.ba

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – Višegrad sa Andrićgradom postao je turistička top-destinacija ne samo Republike Srpske nego cijelog regiona, izjavila je direktor Turističke organizacije Višegrada Olivera Todorović na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ona je naglasila da je Višegrad, koji je na sajmu predstavljen na izložbenom prostoru Republike Srpske u Hali 4 Beogradskog sajma, od prošle godine postao magnet za turiste ne samo sa prostora bivše Jugoslavije, već i iz cijele Evrope i svijeta.

„Svakodnevno smo tokom prošle sezone mogli vidjeti brojne turiste iz Japana, Tajlanda, Južne Amerike i cijele Evrope“, rekla je Todorovićeva Srni.

Ona je istakla da je Andrićgrad stjecište kulture i umjetnosti i da tokom cijele godine privlači turiste svojim brojnim sadržajima, od kojih je neke moguće vidjeti samo na tom mjestu.

„Višegrad je povezao kulturnu i duhovnu stranu. Imamo vezu između mosta, zadužbine vezira, koju je Ivo Andrić proslavio širom svijeta, a Emir Kusturica, vratio dug i nobelovcu i velikom veziru“, ocijenila je Todorovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,